Mica Unire la Rădăuţi Prut şi Miorcani! FOTO

Mica Unire la Rădăuţi Prut şi Miorcani! FOTO
Dupa 157 de ani de cand "Al. I. Cuza" a fost ales domnitor in cele doua Principate Romane, ziua de 24 ianuarie ne face, de fiecare data, sa retraim, cel putin la nivel de poveste, pasii facuti de stramosii nostri pentru ceea ce inseamna astazi Romania.

De aceea trebuie sa ne aducem mereu aminte de eroii nostri si sa-i omagiem cum se cuvine. Trebuie sa fim mandri ca suntem romani si, trebuie sa fim mandri de istoria noastra. Ziua de 24 ianuarie este un moment emotionant pentru noi, romanii, pentru ca, prin alegerea lui Cuza ca domn al Principatelor Unite Romane, am reusit sa stergem hotarul ce despartea cele doua tari, asa cum spune cantecul "Vin la Milcov cu grabire/ Sa-l secam dintr-o sorbire".

Mica Unire a fost omagiata cu multe emotii si de catre elevii Scolilor Radauti-Prut si Miorcani. Sub indrumarea doamnei profesoare de istorie, Ceica Cristina Luminita, elevii celor doua scoli au scos in evidenta importanta acestui eveniment realizand desene, referate, prezentari power point dar, mai ales, dand viata personajelor celor doua scenete: "Mos Ion Roata si Unirea" si "Cuza si Unirea".

Sceneta "Mos Ion Roata si Unirea" a fost jucata de catre elevii clasei a VI-a Miorcani: Caruceru Emanuela, Capra Raluca, Negru Madalin, Miorcaneanu Mihaela, Crihan Oana, Prodan Camelia, Bechean Izabela si Lungu Madalina.

Sceneta "Cuza si Unirea" a fost jucata de ctre elevii clasei a VIII-a Radauti-Prut: Tanta Adelina, Danila Ana-Maria, Roznov Mioara, Puscasu Octavian, Pricope Iulian, Breha Camelia, Covas Sorina, Andries Marius, Chiscari Samuel, Vieriu Denisia, Smochina Loretta.

Micii actori au intrat in pielea personajelor dand dovada de talent si patriotism. Publicul, format din elevi, parinti, cadre didactice, au savurat cu drag scenetele, iar la final cu totii au jucat si cantat "Hora Unirii". (comunicat de presa)













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
24

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
826

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
365

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...