Meteorologii anunţă schimbarea vremii. Estimări pentru următoarele zile
BOTOSANI

În ultimele zile ne-am bucurat de o vreme caldă şi frumoasă, temperaturile înregistrate depăşindu-le pe cele normale termic. Zilele frumoase nu se termină încă, însă weekend-ul viitor se anunţă a fi mai răcoros.

Meteorologii anunţă schimbarea vremii. Estimări pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Regiunea Moldovei este "măturată" în continuare de un val de aer maritim- tropical, care, în combinaţie cu radiaţia solară, a reuşit să ridice temperaturile până la peste 20ºC în unele zone. Căldura a grăbit procesele vegetale, astfel că acum specialiştii în agricultură se tem de apariţia unui val de aer rece, care să afecteze dezvoltarea plantelor.

Meteorologii spun însă că vremea caldă va intra într-un proces de răcire treptată, aceasta devenind normală. Deocamdată, duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 22ºC şi 6ºC. Cerul va fi senin în cea mai mai parte, iar vântul va sufla slab, cu unele intensificări, predominant din sector sud- estic. Luni, maxima va urca la 22ºC în timp ce minima se va opri la 7ºC. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab.

De marţi intrăm în acel proces de răcire a vremii prognozat de meteorologi şi însoţit de precipitaţii. Temperaturile vor oscila între 19ºC şi 7ºC. În timpul zilei, cerul va fi senin, însă noaptea se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Miercuri, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab, dinspre sud- est. Ca şi în noaptea precedentă, se vor semnala precipitaţii slabe. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 17ºC şi 7ºC.

Joi, maxima termică va fi de 17ºC în timp ce minima va fi de 4ºC. Cerul va fi parţial noros până spre după-amiază, atunci când se va acoperi şi se vor înregistra ploi pe arii relativ extinse, ce vor continua şi în timpul nopţii. Vineri, temperaturile vor avea valori cuprinse între 12ºC şi 4ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic.

Ziua de sâmbătă nu va fi tocmai "ofertantă" din punct de vedere meteorologic, în condiţiile în care cerul va fi noros în cea mai mare parte, iar vântul va continua să sufle slab la moderat, cu intensificări. Temperaturile vor oscila între 12ºC şi 6ºC. Duminică, maxima va fi de 16ºC în timp ce minima va coborî la 7ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Iniţiativa fără precedent a unui botoşănean plecat în Anglia, pornită din experienţa proprie. “Un drum sau două în plus nu e mare lucru, nu sărăcesc”

astăzi, 09:19
460

Cezar Covataru a povestit pentru Ştiri.Botoşani.Ro despre motivele care l-au determinat să plece din ţară, despre primele zile în mijlocul londonezilor, dar şi despre planul său de a-şi ...

Două zile până la anunţata vizită a ministrului Daea la Manoleasa! Sistemul de irigaţii nu funcţionează încă

Marţi, 27 Iunie 2017
1582

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, făcea o vizită de lucru în judeţ- cu dublu scop: campania electorală de la Vlăsineşti şi, pe parte administr...

Botoşăneanul din inima Londrei: Va ajuta 12 români care ajung în capitala Marii Britanii

Marţi, 27 Iunie 2017
3067

În urmă cu trei ani, botoşăneanul Cezar Covataru părăsea ţara natală, sătul de piedicile care-i puseseră afacerea pe butuci. Povesteşte că blocarea tuturor proiectelor de infrastructu...