Meteorologii anunţă schimbarea vremii. Estimări pentru următoarele zile
BOTOSANI

În ultimele zile ne-am bucurat de o vreme caldă şi frumoasă, temperaturile înregistrate depăşindu-le pe cele normale termic. Zilele frumoase nu se termină încă, însă weekend-ul viitor se anunţă a fi mai răcoros.

Meteorologii anunţă schimbarea vremii. Estimări pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Regiunea Moldovei este "măturată" în continuare de un val de aer maritim- tropical, care, în combinaţie cu radiaţia solară, a reuşit să ridice temperaturile până la peste 20ºC în unele zone. Căldura a grăbit procesele vegetale, astfel că acum specialiştii în agricultură se tem de apariţia unui val de aer rece, care să afecteze dezvoltarea plantelor.

Meteorologii spun însă că vremea caldă va intra într-un proces de răcire treptată, aceasta devenind normală. Deocamdată, duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 22ºC şi 6ºC. Cerul va fi senin în cea mai mai parte, iar vântul va sufla slab, cu unele intensificări, predominant din sector sud- estic. Luni, maxima va urca la 22ºC în timp ce minima se va opri la 7ºC. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab.

De marţi intrăm în acel proces de răcire a vremii prognozat de meteorologi şi însoţit de precipitaţii. Temperaturile vor oscila între 19ºC şi 7ºC. În timpul zilei, cerul va fi senin, însă noaptea se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ. Miercuri, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab, dinspre sud- est. Ca şi în noaptea precedentă, se vor semnala precipitaţii slabe. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 17ºC şi 7ºC.

Joi, maxima termică va fi de 17ºC în timp ce minima va fi de 4ºC. Cerul va fi parţial noros până spre după-amiază, atunci când se va acoperi şi se vor înregistra ploi pe arii relativ extinse, ce vor continua şi în timpul nopţii. Vineri, temperaturile vor avea valori cuprinse între 12ºC şi 4ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic.

Ziua de sâmbătă nu va fi tocmai "ofertantă" din punct de vedere meteorologic, în condiţiile în care cerul va fi noros în cea mai mare parte, iar vântul va continua să sufle slab la moderat, cu intensificări. Temperaturile vor oscila între 12ºC şi 6ºC. Duminică, maxima va fi de 16ºC în timp ce minima va coborî la 7ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab dinspre nord- vest.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1847

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...