Mesterii populari botosaneni expun la Glodeni

Mesterii populari botosaneni expun la Glodeni

Ion Ilie

Staff-ul proiectului implementat de Centrul Judetean de Creatie Botosani cu Republica Moldova, va face, incepand cu data de 18 septembrie, o deplasare la Glodeni, unde se va deschide un Targul mesterilor populari.

 

Actiunea are loc in cadrul proiectului „Promovarea schimburilor culturale in micro-regiunea Botosani (RO) - Glodeni (MD), finantat de Programul PHARE. Scopul principal este de a incuraja schimburile culturale de o parte si de alta a granitei dintre Romania si Republica Moldova prin dezvoltare institutionala, activitati artistice si de sprijin reciproc, evenimente folclorice si actiuni cu accent pe stabilirea traditiilor si a cooperarii pe termen lung.

 

„La Targ vor participa, alaturi de cei 10 mesteri populari moldoveni, si 4 mesteri de la noi: Sonia Iacinschi, din municipiul Botosani, Alexandru Palaghia, din Saveni, Niculina Andronache, din Vorona, si Petru Maxim, din Dorohoi”, a declarat directorul Centrului de Creatie, Ion Ilie. In cadrul targului, ce se va inchide pe 21 septembrie, vor fi prezentate exponatele caracteristice zonei botosanene.

 

„Vom vedea similitudinea intre lucrarile moldovene si cele botosanene. Totodata, va fi lansat si un album de arta mestesugareasca, in cadru oficial, anume in cabinetul presedintelui si a Consiliului Raional Glodeni”, a mai adaugat Ion Ilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poza zilei: Dincolo e mai ieftin?

astăzi, 11:36
73

Poza zilei ar putea fi chiar poza lunii septembrie.(fotografie realizată de către un cetățean)

Tânăr prins aproape în comă alcoolică la volan și fără permis

astăzi, 10:58
211

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit în trafic, pe strada Cimitirului Vechi din orașul Flămânzi, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani...

Tânără din Botoșani condamnată și închisă pentru violență

astăzi, 10:34
197

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri, au reușit identificarea unei tinere de 30 de ani, din comuna Călărași, pe numele căreia era emis...