Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!

Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!
"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe".

Căpitanul Cristian Vasilică a fost înmormântat marţi la Cimitirul Militar din Bucureşti. Pilotul născut în Botoşani a fost condus pe ultimul drum de către rude, prieteni și colegi, dar şi numeroşi oficiali ai Forţelor Aeriene.

Statul Major al Forţelor Aeriene a transmis un mesaj emoţionant în ziua înmormântării căpitanului Cristian Vasilică:

"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe.

Venit pe lume la 8 aprilie 1980, în Botoșani, Cristian Vasilică a îmbrăţişat, încă din adolescenţă cariera militară, urmând cursurile prestigiosului liceu militar de la Câmpulung Moldovenesc. După absolvirea liceului, în baza recomandărilor dascălilor, dar şi a unei puternice chemări interioare, urmează, timp de patru ani, Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă", în arma aviație, specialitatea militară pilot pe aeronave cu motoare reactive, pe care a absolvit-o în anul 2003.

Pasionat de literatură, în special de poezie și teatru, în anul 2012, finalizeză cursurile Facultății de Arte, profil teatru, specializarea artele spectacolului-actorie, Universitatea Hyperion.

De-a lungul timpului, a îndeplinit diverse funcții ca pilot, pilot șef pe elicoptere IAR-330 PUMA, la Baza 90 Transport Aerian, precum și moderator radio și redactor în cadrul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

Era necăsătorit și nu avea copii.

Adio, stimate camarad!

Dumnezeu te aibă în pază şi suprema Sa ocrotire, în Escadrila din Ceruri!". 


(foto: Statul Major al Forţelor Aeriene)

Pilotul Cristian Vasilică a fost găsit mort, vineri, de către colegii săi în dormitorul Şcolii de Aplicaţie, unde botoşăneanul se afla cu scopul de a efectua cursuri de perfecţionare, în vederea avansării în grad. Pilotul a decedat din cauza unei pancreatite hemoragice, au declarat surse medicale din cadrul Serviciului de Medicină Legală al Spitalului Judeţean Buzău. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un infarct. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parintilor care se tem de cadrele didactice

astăzi, 18:33
16

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 17:55
316

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

La Urgențe, după ce a fost lovit de două mașini!

astăzi, 16:47
856

Bărbatul s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism BMW condus de o femeie de 35 de ani. În urma impactului, victima a f...