Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!

Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!
"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe".

Căpitanul Cristian Vasilică a fost înmormântat marţi la Cimitirul Militar din Bucureşti. Pilotul născut în Botoşani a fost condus pe ultimul drum de către rude, prieteni și colegi, dar şi numeroşi oficiali ai Forţelor Aeriene.

Statul Major al Forţelor Aeriene a transmis un mesaj emoţionant în ziua înmormântării căpitanului Cristian Vasilică:

"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe.

Venit pe lume la 8 aprilie 1980, în Botoșani, Cristian Vasilică a îmbrăţişat, încă din adolescenţă cariera militară, urmând cursurile prestigiosului liceu militar de la Câmpulung Moldovenesc. După absolvirea liceului, în baza recomandărilor dascălilor, dar şi a unei puternice chemări interioare, urmează, timp de patru ani, Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă", în arma aviație, specialitatea militară pilot pe aeronave cu motoare reactive, pe care a absolvit-o în anul 2003.

Pasionat de literatură, în special de poezie și teatru, în anul 2012, finalizeză cursurile Facultății de Arte, profil teatru, specializarea artele spectacolului-actorie, Universitatea Hyperion.

De-a lungul timpului, a îndeplinit diverse funcții ca pilot, pilot șef pe elicoptere IAR-330 PUMA, la Baza 90 Transport Aerian, precum și moderator radio și redactor în cadrul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

Era necăsătorit și nu avea copii.

Adio, stimate camarad!

Dumnezeu te aibă în pază şi suprema Sa ocrotire, în Escadrila din Ceruri!". 


(foto: Statul Major al Forţelor Aeriene)

Pilotul Cristian Vasilică a fost găsit mort, vineri, de către colegii săi în dormitorul Şcolii de Aplicaţie, unde botoşăneanul se afla cu scopul de a efectua cursuri de perfecţionare, în vederea avansării în grad. Pilotul a decedat din cauza unei pancreatite hemoragice, au declarat surse medicale din cadrul Serviciului de Medicină Legală al Spitalului Judeţean Buzău. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un infarct. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
573

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
256

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
113

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...