Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!

Mesajul Statului Major al Forţelor Aeriene, la moartea pilotului botoşănean!
"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe".

Căpitanul Cristian Vasilică a fost înmormântat marţi la Cimitirul Militar din Bucureşti. Pilotul născut în Botoşani a fost condus pe ultimul drum de către rude, prieteni și colegi, dar şi numeroşi oficiali ai Forţelor Aeriene.

Statul Major al Forţelor Aeriene a transmis un mesaj emoţionant în ziua înmormântării căpitanului Cristian Vasilică:

"Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe.

Venit pe lume la 8 aprilie 1980, în Botoșani, Cristian Vasilică a îmbrăţişat, încă din adolescenţă cariera militară, urmând cursurile prestigiosului liceu militar de la Câmpulung Moldovenesc. După absolvirea liceului, în baza recomandărilor dascălilor, dar şi a unei puternice chemări interioare, urmează, timp de patru ani, Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă", în arma aviație, specialitatea militară pilot pe aeronave cu motoare reactive, pe care a absolvit-o în anul 2003.

Pasionat de literatură, în special de poezie și teatru, în anul 2012, finalizeză cursurile Facultății de Arte, profil teatru, specializarea artele spectacolului-actorie, Universitatea Hyperion.

De-a lungul timpului, a îndeplinit diverse funcții ca pilot, pilot șef pe elicoptere IAR-330 PUMA, la Baza 90 Transport Aerian, precum și moderator radio și redactor în cadrul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

Era necăsătorit și nu avea copii.

Adio, stimate camarad!

Dumnezeu te aibă în pază şi suprema Sa ocrotire, în Escadrila din Ceruri!". 


(foto: Statul Major al Forţelor Aeriene)

Pilotul Cristian Vasilică a fost găsit mort, vineri, de către colegii săi în dormitorul Şcolii de Aplicaţie, unde botoşăneanul se afla cu scopul de a efectua cursuri de perfecţionare, în vederea avansării în grad. Pilotul a decedat din cauza unei pancreatite hemoragice, au declarat surse medicale din cadrul Serviciului de Medicină Legală al Spitalului Judeţean Buzău. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un infarct. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
342

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
607

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
504

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...