Mesajele comerciale nesolicitate vor fi sanctionate!

Mesajele comerciale nesolicitate vor fi sanctionate!
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a preluat atributiile privind sanctionarea trimiterilor de mesaje comerciale nesolicitate, ca urmare a reorganizarii autoritatii de reglementare in domeniul comunicatiilor.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 22/2009, Autoritatea Nationala pentru Comunicatii din Romania (ANC) a fost reorganizata si a devenit Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), autoritate publica autonoma cu personalitate juridica, sub control parlamentar.

OUG nr. 22/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 174 din 19 martie 2009. Noua autoritate nu mai are atributii in ceea ce priveste reglementarea si supravegherea domeniului IT, inclusiv sanctionarea trimiterilor de mesaje comerciale nesolicitate, aceste atributii fiind preluate de MCSI.

ANCOM are drept rol punerea in aplicare a politicii nationale in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale si al serviciilor postale, inclusiv prin reglementarea pietei si reglementarea tehnica in aceste domenii. ANCOM administreaza si gestioneaza resursele limitate din domeniul comunicatiilor electronice, precum spectrul de frecvente radio, resursele de numerotatie si alte resurse tehnice asociate si monitorizeaza benzile de frecvente radio cu utilizare neguvernamentala.

De asemenea, ANCOM controleaza indeplinirea cerintelor privind compatibilitatea electromagnetica, utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio, indeplinirea obligatiilor privind utilizarea resurselor de numerotatie si a resurselor tehnice asociate si realizeaza controlul pietei echipamentelor radio si echipamentelor terminale de telecomunicatii.

In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, se vor aproba, prin decizie a presedintelui ANCOM, Regulamentul de organizare si functionare si structura organizatorica ale institutiei.

Conducerea ANCOM este asigurata de un presedinte si 2 vicepresedinti, numiti de presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Mandatul acestora este de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii pentru aceeasi perioada o singura data.

Sursa: Avocat.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
7

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
78

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...