Medicul de familie din Vorniceni, obligat să intre în concediu
BOTOSANI

Medicul de familie din Vorniceni, obligat să intre în concediu
Vestea amenzii aplicate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a picat ca un trăsnet asupra medicului de familie Alexandru Mihailov, de la Vorniceni, cel care îşi împărţea spaţiul de lucru cu copiii de grădiniţă.

Şi asta pe motiv că: "Întrucât funcţionarea în acelaşi spaţiu a unui obiectiv care desfăşoară activităţi medicale şi a unui grup populaţional la risc (copii preşcolari) constituie un risc pentru sănătatea publică s-a instituit măsura de încetare imediată a activităţii medicale în spaţiul neautorizat şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională conform Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 medicul titular al cabinetului. Totodată, a fost amendat contravenţional şi directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Vorniceni, pentru nerespectarea condiţiilor referitoare la circuitele funcţionale, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern", după cum se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică.

Altfel spus, după ce că a fost nevoit să-şi desfăşoare activitatea în acelaşi spaţiu cu copiii de grădiniţă, tot în aşteptarea finalizării lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcţiona în program normal, acum medicul mai are de plătit şi o amendă de 10.000 de lei.

"Trebuie să mă consult cu un avocat să văd care sunt şansele de a contesta amenda, pentru că suma este enormă pentru posibilităţile mele. Eu nu am altă sursă de venit decât cabinetul de la Vorniceni, or acum nu am cum să-mi desfăşor activitatea", spune Alexandru Mihailov.

Medicul admite însă faptul că era obligat să anunţe Direcţia de Sănătate Publică de faptul că îşi desfăşoară activitatea, chiar temporar, într-un spaţiu în care funcţionează şi cele două grupe de grădiniţă, dar susţine că a tot aşteptat ca lucrările să se încheie conform estimărilor.

Pe de altă parte, medicul spune că este nevoit acum să îşi ia concediu şi să solicite colegei sale din Vorniceni, celălalt medic de familie, să asigure consultaţiile şi reţetele şi pacienţilor săi, cel puţin până când va reuşit să-şi reia activitatea. Dacă acest lucru se va mai întâmpla deoarece nu are nicio certitudine că după finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului în care a funcţionat până în luna mai se va mai întoarce în vechiul cabinet. "În sat nu am alt spaţiu în care să-mi organizez cabinetul pentru că la ţară nu e ca la oraş, iar eu nu pot să activez- să consult pacienţii, să le dau reţete şi trimiteri-, într-un grajd. Aştept să văd ce se va întâmpla în continuare", adaugă medicul Alexandru Mihailov.

De partea cealaltă, directorul Şcolii Vorniceni, Dragoş Danalache, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta