Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!

Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!
Incepand cu data de 1 iulie 2009, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa infiinteze o Directie de Integritate, un soi de DNA.

Agentii Directiei de Integritate vor testa personalul medical, pentru a stabili daca angajatii iau spaga pentru serviciile prestate.

Ministrul Bazac spune ca nu vrea sa bage medici la inchisoare, ci se au in vedere doar masuri administrative. Adica, cel prins sa fie sanctionat sau dat afara, pentru a nu repeta acest proces, spune ministrul.

De asemenea, vor fi verificate atat platile informale facute la medici, cat si coruptia de la nivelul achizitiilor publice din sectorul de sanatate.

In paralel cu acest DNA, Ministerul Sanatatii va introduce un sistem de recompensare a medicilor, cel de coplata, prin care doctorii de la stat vor putea fi platiti oficial pentru munca depusa pentru cetatean, cu tarife maximale si pentru categorii sociale ce vor fi stabilite ulterior.

Aceasta inseamna insa ca anumite servicii medicale vor trebui platite. Cei care vor face testele vor fi juristi, incadrati ca functionari publici.

"Aceste teste vor viza, in primul rand, pe acei medici care conditioneaza actul medical de primirea unor sume, in timp ce celor carora li se vor oferi - sa poata sa le primeasca legal, pe baza sistemului de coplata. Nu suntem impotriva recompensarii medicilor pentru activitatile desfasurate, si care uneori sunt imposibil de pretuit in bani, dar nici nu putem sa bagam capul la cutie si sa ne facem ca nu stim ca aceste probleme exista", a explicat Bazac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
837

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
228

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...