Medicii din medicina scolara l-au servit pe ministrul Sanatatii cu posmagi si coji de cartofi!

Medicii din medicina scolara l-au servit pe ministrul Sanatatii cu posmagi si coji de cartofi!
Medicii din medicina scolara din toata tara sunt in asteptarea salariilor restante pe luna decembrie 2008.

Si la Iasi, ca si la Botosani, zeci de medici ameninta cu greva daca ministerul nu va achita restantele.

In aceasta dimineata, la Iasi, noul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, a dat peste primul protest al cadrelor din sistemul medical. Venit la Prefectura pentru inscaunarea noului prefect de Iasi, ministrul s-a trezit cu aproape 100 de medici de medicina scolara, in protest, cerand sa discute cu el.

Protestatarii i-au adus ministrului doua farfurii: una cu posmagi si una cu coji de cartofi. Cadrele medicale erau nemultumite ca nu si-au mai primit salariile din decembrie si i-au spus asta ministrului care a coborit din Prefectura sa discute cu ei afara.

"Este vorba de o problema pe care am mostenit-o de la fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu si acum va trebui sa o rezolvam noi", le-a spus ministrul protestatarilor.

Medicii si asistentele medicale care isi desfasoara activitatea in gradinite, scoli generale si licee, dar si cei din reteaua sportiva se pregatesc de greva. Acestia sunt decisi sa recurga la diferite forme de protest daca peste o saptamana nu isi primesc salariile.

S-a schimbat modificarea!

Pana in luna decembrie 2008, medicii din medicina scolara isi primeau salariile de la Ministerul Sanatatii. Printr-o Ordonanta de Guvern s-a luat decizia ca de la 1 ianuarie 2009 acestea trebuiau sa treaca in administratia autoritatilor locale. Intre timp, aceasta ordonanta s-a modificat.

Ordonanta va fi reluata la sfarsitul lunii iunie 2009. Deocamdata nu se stie cand Ministerul Sanatatii va vira banii catre directiile de sanatate publica.

Este greu de crezut ca in urmatoarea perioada medicii si asistentele medicale isi vor primi leafa, deoarece acest proiect va fi publicat timp de 30 de zile pe site-ul Ministerului Sanatatii si dupa aceea se va emite o Hotarare de Guvern. Dupa emiterea hotararii va mai trece o perioada pana la publicarea in Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
247

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
180

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...