Medicii de familie, păcăliţi de CJAS? "S-a recurs la un șiretlic"! Replica CJAS
BOTOSANI

Medicii de familie, păcăliţi de CJAS? "S-a recurs la un șiretlic"! Replica CJAS
Noul contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate îi nemulțumește pe medicii de familie din județ. Pe lângă că au fost puși în fața faptului împlinit, după cum susțin, neavând posibilitatea de a negocia anumite clauze, spun că nici creșterile de venituri nu sunt în procentele anunțate. 

Medicul de familie Paul Șerban susține că, atunci când au fost chemați să semneze noile contracte, Casa Județean de Asigurări de Sănătate a recurs la un "șiretlic".

"Semnarea contractului s-a făcut cu anumite manevre, deși legea prevede că anumite clauze pot fi negociate. S-a recurs la un șiretlic, Casa Județeană a făcut un proces-verbal în care a scris că au negociat părțile reprezentate de o comisie a Casei Județene și reprezentanții legali, dar nu se specifică reprezentanți legali ai medicilor de familie, în speță Colegiul, societate, patronat, sau reprezentantul legal al cabinetului. Nu se specifică acest lucru. Când ne-au chemat să semnăm contractele ni s-a pus în față să semnăm și acel proces-verbal într-un singur exemplar, când orice proces-verbal se face cel puțin în două exemplare, că unul trebuie să își revină ție. Eu am făcut atunci o adresă și către Casa Județeană și Casa Națională, iar răspunsul a fost mai mult decât ridicol, că ce alte clauze, că sunt de anul trecut. Anul trecut am făcut același lucru, m-am dus și am scris pe contract că îl semnez cu obiecțiuni, că nu sunt de acord cu faptul că s-au introdus clauze care nu au fost discutate cu reprezentanții medicilor de familie", a spus medicul de familie Paul Șerban.  


"Mințim oamenii care nu lucrează în sistem..."

În ceea ce privește creșterea veniturilor, medicul Paul Șerban susține că au crescut cu doar 5 procente, nu cu 13%, cum s-a anunțat. 

"Acum cu majorarea alocată de 73 de milioane pentru trimiestrul IV, mai este o creștere de la 4,3 la 4,6 și de la 2 la 2,1. Reprezentanții Casei Naționale au spus că e o creștere cu 13%, dar nu e așa. În condițiile acestea ce facem? Mințim oamenii care nu lucrează în sistem și iau de bună ce li se spune că, vorba aia, sunt reprezentanții instituțiilor statului, și nu ne cred pe noi, că tot se afișează pe site-ul Casei că luăm sute de milioane și le băgăm în buzunar", a mai spus medicul Paul Șerban. 

De partea cealaltă, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, susţine că afirmaţiile medicului Paul Şerban nu sunt bazate pe realităţi.

"CJAS nu a procedat la niciun şiretlic, medicii de familie nu au fost înşelaţi, noi am respectat prevederile legii, prevederile contractului- cadru, absolut tot ceea ce este corect şi legal am făcut în cadrul relaţiei noastre cu totţi furnizorii. Aşa a fost şi anul trecut, aşa a fost şi în urmă cu doi ani, e acelaşi contract- cadru", spune Costel Lupaşcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

astăzi, 15:06
972

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

astăzi, 14:34
286

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...

Avertizare meteo: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină!

astăzi, 13:25
1221

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de marți, ora 17:00, până joi, la ora 23, perioadă în care se înregistrează instabilitate atmosferică ș...