Medicii cauta sprijin la prefect!

Medicii cauta sprijin la prefect!
Reprezentantii Maternitatii si ai Spitalului de Pediatrie din Botosani au dezbatut, marti, impreuna cu prefectul judetului Botosani, trecerea celor doua unitati in subordinea Spitalului Judetean. Medicii spun ca trecerea catre o unitate medicala cu datorii va periclita calitatea actului medical, dar reclama si graba cu care reprezentantul Ministerului Sanatatii a evaluat cele doua spitale, in doar cateva ore!

Vizita reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in cadrul careia s-a facut evaluarea spitalelor din judetul Botosani, cu scopul de a trece Spitalul de Obstetrica si Ginecologie si Spitalul de Pediatrie in subordinea Spitalului Judetean, a nemultumit cadrele medicale, astfel ca astazi a avut loc o intalnire cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, pentru a dezbate toate problemele vizavi de aceasta subordonare.

"Deocamdata nu s-a stabilit nimic, ne-am spus doleantele si mai urmeaza alte discutii, deocamdata nimic concret. Pentru noi categoric este o chestie nefavorabila aceasta trecere. Ne este frica de faptul ca Spitalul Judetean este o unitate cu foarte multe datorii si nu vom mai avea cu ce lucra, nu putem trimite parintii cu reteta sa cumpere, pentru ca nu au bani. La noi parintii nu trebuie sa cumpere absolut nimic, ori la Spitalul Judetean se practica chestia asta si noi nu putem face asta", a spus Geta Caraciuc, medic primar in cadrul Spitalului de Pediatrie Botosani.

Reprezentantii Spitalului de Pediatrie au mai spus ca cel mai suspect li s-a parut vizita secretarului de stat de la Ministerul Sanatatii, vizita facuta intr-o singura dupa-amiaza, in care au fost evaluate toate spitalele din judet.

"Ceea ce ni s-a spus e ca sunt niste intentii, deocamdata nu este nimic oficial. In orice caz, vizita care s-a facut de la Ministerul Sanatatii ni s-a parut dubioasa, ca sa vii intr-o dupa-masa sa stai jumatate de ora si sa faci evaluarea spitalelor dintr-un judet mie mi sa pare superperformant. Am depus si memoriu la Ministerul Sanatatii, vom vedea pe mai departe", a declarat medicul Gabriel Petrovici, din cadrul Spitalului de Pediatrie.

Pozitia medicilor de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani este la fel de ferma ca a celor de la Spitalul de Pediatrie, medicul Gina Puflea precizand ca in urma acestei intalniri are promisiunea ca deciziile luate vizavi de aceasta problema vor fi discutate si cu reprezentantii medicilor.

"Inca sunt discutii, nu exista o hotarare sigura, daca Spitalul Judetean va absorbi cele doua spitale sau nu, nu este nimic sigur deocamdata. Ceea ce am obtinut este ca deciziile care se vor lua vor fi discutate cu noi, cu medicii si reprezentantii medicilor", a spus medicul Gina Puflea, din cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani.

Prefectul Cristian Roman a precizat ca au fost purtate discutii despre aceasta problema, dar rezolvarea nu este pe plan local, ci la Ministerul Sanatatii, Prefectura Botosani putand doar sa aiba grija ca personalul si actul medical sa nu aiba de suferit prin aceasta subordonare catre Spitalul Judetean Mavromati.

"Ei nu au asteptat o rezolvare pe plan local de catre mine si directorul DSP. Au fost discutii cu reprezentantii medicilor, dar decizia finala apartine Ministerului Sanatatii, noi vom face toate demersurile de care suntem capabili si care ne stau in atributiunile legale, nu vrem ca personalul medical sa aiba de suferit, in sensul restructurarii de posturi, pentru ca si asa nu sunt suficiente cadre medicale si nu vrem in nici un fel sa fie afectat actul medical", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
61

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
40

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...