Medici din Dorohoi, acuzati ca nu au transferat la timp la Spitalul din Botosani un copil aflat in stare grava!

Medici din Dorohoi, acuzati ca nu au transferat la timp la Spitalul din Botosani un copil aflat in stare grava!

 Bebelusul de la Dorohoi a ajuns la Spitalul de Pediatrie Botosani  

Un bebelus de doar 4 luni a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Botosani, fiind diagnosticat cu pneumonie, bronsiolita, insuficienta respiratorie acuta cu sindrom de deshidratare, hepatita reactiva nespecifica, copilul fiind prematur de gradul I, cu distrofie de gradul I si rahitism carential.

Pentru ca asistenta medicala comunitara din Paltinis, de unde provine copilul, a acuzat ca medicii din Dorohoi nu i-au acordat atentia cuvenita, decizia de transferare a copilului venind foarte tarziu, responsabilii din Directia de Sanatate Publica au deschis o ancheta pentru a stabili cum stau lucrurile.

Raspunsul primit de la Dorohoi a fost simplu: Cazul copilului din Paltinis nu reprezenta o urgenta!

"Medicii Spitalului din Dorohoi au infirmat cele spuse de asistentul medical si au declarat ca respectivul caz nu era urgenta, iar copilul a fost transferat catre Botosani atunci cand au considerat acestia de cuviinta", a declarat Lidia Onofrei, coordonator al asistentilor comunitari din cadrul DSP Botosani.

Asistenta medicala comunitara acuza ca medicii din Dorohoi nu si-au facut datoria.

"Este vorba despre un copil polispitalizat. La doar patru luni are cinci internari la activ. A plecat pentru o problema mica la spitalul din Darabani, unde a stat internat o saptamana, si a venit intr-o stare mai grava. Parintii l-au dus pe copil la Dorohoi, unde l-au tinut intr-o stare si mai grava si la Botosani l-au trimis abia cand avea pneumonie, bronsiolita, insuficienta respiratorie acuta cu sindrom de deshidratare, cu hepatita reactiva nespecifica, copilul fiind prematur de gradul I, cu distrofie de gradul I si rahitism carential", a mentionat Stela Tofan, asistent medical comunitar.

Aceleasi acuzatii la adresa medicilor de la Spitalul Dorohoi au fost facute si de catre parintii micutului.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca nu este prima reclamatie de acest gen sosita din teritoriu, insa este posibil ca anchetele sa scoata la iveala si mai multe probleme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
35

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
763

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...