Medici de familie din județ, sancționați de CJAS! Ce nereguli au fost găsite!

Medici de familie din județ, sancționați de CJAS! Ce nereguli au fost găsite!
Patru medici de familie din județul Botoșani s-au ales cu sancțiuni în urma unui control efectuat în luna ianuarie de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS).

La unul dintre medicii verificați s-au depistat mai multe abateri, valoarea serviciilor medicale imputate acestuia ridicându-se la 2.000 de lei.

Reprezentanții CJAS au descoperit că o parte dintre raportările făcute de medicul în cauză au fost eronate, a eliberat rețete fără scrisoare medicală și au fost depistate neconcordanțe între registrul de consultații și raportarea în programul informatic, fiindu-i imputată contravaloarea serviciilor medicale și diminuarea cu 10% a contractului pentru perioada octombrie-decembrie 2015. De asemenea, au mai fost depistate situatii de suprapunere de servicii medicale, in sensul in care medicul a efectuat consultatii si a eliberat retete medicale pentru perioade în care pacienții au beneficiat de alt serviciu medical.

Alți trei medici de familie verificați de reprezentanții CJAS s-au ales cu avertismente sau imputarea anumitor servicii medicale după ce nu au respectat modul de eliberare a rețetelor pentru persoanele cu venituri de până în 700 de lei sau au fost depistate neconcordanțe vizavi de serviciile efectuate și raportările făcute. Sumele imputate acestora nu au fost însă semnificative.

 

Spune-ne opinia ta