Medicamente ucigatoare!

Medicamente ucigatoare!
Medicamente periculoase, unele dintre ele comercialízate si in farmaciile botosanene, au provocat in primele trei luni ale acestui an aproape 5.000 de decese in SUA, potrivit unui raport facut de Institute for Safe Medication Practices, prezentat de cotidianul american Los Angeles Times.

Cele mai periculoase medicamente, dupa cum reiese din contract, sunt heparina (un medicament anticoagulant) si vareniclina (comercializata impotriva fumatului).

"Vareniclina a provocat peste 1.000 de leziuni si 50 de decese, iar heparina a fost responsabila de 779 rani si 102 decese, in primul trimestru al anului 2008. Datele prezentate provin din reclamatiile facute la Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration)", a precizat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani.

Vareniclina a reprezentat o problema inca de la aprobarea sa, in 2006, fiind legata de peste 3.300 de cazuri de leziuni serioase si 112 decese.

Alte probleme provocate de vareniclina sunt pierderi de cunostinta sau atacuri de apoplexie. Vareniclina este comercializata in Romania din luna mai, anul trecut.

Reclamatiile privind heparina au fost legate de loturile contaminate importate din China la mijlocul acestui an in intreaga lume.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
38

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
6

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
160

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...