Medic roman, suspendat dintr-un spital britanic: A trimis acasa un pacient cu gatul rupt

Medic roman, suspendat dintr-un spital britanic: A trimis acasa un pacient cu gatul rupt
O doctorita romanca, care lucra in cadrul sistemului national britanic de sanatate (NHS) a fost suspendata dupa ce a trimis acasa un pacient cu gatul rupt si o pacienta cu sarcina ectopica, careia i-a prescris doar paracetamol. Un comitet de ancheta a fost informat ca femeia a comis si alte erori medicale.

Doctorita Camelia Jurcut nu a vazut, spre exemplu, aschiile metalice din ochiul unui pacient. Desi a trimis acasa o femeie ce se plangea de dureri stomacale, fara a depista ca aceasta are o sarcina ectopica, gravida a fost in cele din urma contactata acasa de o asistenta si internata la Spitalul Pilgrim din Boston, Lincolnshire. Doctorita Jurcut a fost gasita vinovata de deficiente profesionale si a fost suspendata timp de noua luni, scrie Daily Mail, conform ziare.com.

 Unele dintre diagnosticele si tratamentele doctoritei au fost descrise drept "bizare", insa femeia s-a aparat spunand ca medicamentele prescrise de ea sunt utilizate in Romania in mod obisnuit.

 Presedintele comitetului de ancheta, John Donnelly, a explicat ca membrii acestuia "considera ca nu s-au urmat pasii necesari pentru a exclude o sarcina ectopica si felul in care a fost tratata pacienta a fost neintelept, mai ales in ceea ce priveste externarea sa din spital. Membrii comitetului sunt de parere ca actiunile defectuoase ale doctoritei Jurcut prezinta un risc pentru siguranta pacientului".

 In total, doctorita Jurcut a fost acuzata de actiuni defectuoase in tratamentul a noua din pacientii sai de la spitalele Skegness si Scunthorpe General in 2011.

 Jurcut a absolvit facultatea de Medicina din Bucuresti in 1999 si s-a inregistrat in Marea Britanie in 2009, cand a si inceput sa practice aici medicina. Intentioneaza sa se intoarca in Romania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
16

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
36

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
312

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...