Medic de familie, despre centrele de permanență din județ: "Ești plătit ca să fii acolo. Dacă ai caz, e bine"

Medic de familie, despre centrele de permanență din județ: "Ești plătit ca să fii acolo. Dacă ai caz, e bine"
Medicii de familie din județul Botoșani susțin că principala cauză pentru numărul mic de pacienți de la centrele de permanență o reprezintă lipsa de educație a populației, care preferă să apeleze la serviciile Unității de Primire Urgențe, chiar dacă afecțiunea de care suferă poate fi tratată fără probleme de medicii de la centrele de permanență.

Medicul de familie Paul Șerban spune că de aici apar și nemulțumirile legate de timpii de așteptare de la Urgențe, iar medicii se plâng că sunt suprasolicitați. 

"Partea de nemulțumire a celor de la UPU este aceea că de fapt nu se duc oamenii în centrele de permanență ci vin la serviciile de urgență pentru că li se fac și analize. Aici se acceptă toate, se încarcă și depășesc capacitatea de lucru, nu fac față, sunt supraaglomerați și se vaită că au prea mult de lucru. Pe de altă parte, apare problema de weekend, când medicii de familie sunt obligați să lucreze de luni până vineri, sâmbătă și duminică cabinetele de medicină de familie sunt înschise și dacă nu este centru de permanență organizat în localitatea respectivă el apelează la ambulanță sau la UPU. Centrele de permanență își au utilitatea lor. Problema este cu educația populației.  De ce să mă duc eu la doctor să îmi dea bilet de trimitere ca să mă programez la laborator, când eu pot să mă duc la UPU și spun că mă doare capul, unde îmi face și un set de analize, și consultație și ecografii și sunt fericit. Și oamenii se calcă pe picioare, fac gălăgie că așteaptă foarte mult, medicii se plâng că sunt suprasolicitați și pe cine să arunci măgăreața?", a spus medicul Paul Șerban. 

Potrivit acestuia, plata în centrele de permanență este pe sistem în așteptare, și nu pe pacient. 

"La centrul de permanență te plătește să fii acolo. Noi primim doar tariful orar că suntem acolo. Dacă ai caz e bine", a mai spus Paul Șerban. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
662

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
226

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
177

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...