Măsuri URGENTE dispuse în Centrul Vechi și Parcul Tineretului! Razii de amploare ale polițiștilor și jandarmilor!

Măsuri URGENTE dispuse în Centrul Vechi și Parcul Tineretului! Razii de amploare ale polițiștilor și jandarmilor!
Date fiind ultimele aspecte semnalate în spaţiul public privind faptele antisociale comise în zona centrală a Municipiului Botoşani, prefectul Dan Nechifor a trasat un plan de măsuri pe termen scurt şi mediu, solicitând instituţiilor de ordine publică să-l aplice în regim de urgenţă. 
    
Acţiunile au fost planificate în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Inspectoratului de Jandarmi şi s-a trecut la aplicare încă din aceste zile.
    
În mare, planul prevede, ca măsură imediată, organizarea raziilor de verificare a zonelor pe care statisticile le indică a fi cu cel mai mare risc de criminalitate. Este vorba despre Piaţa centrală, Centrul Vechi şi Parcul Tineretului, primele razii fiind deja făcute în seara de miercuri, 31 august. 
  
Totodată, se doreşte înfiinţarea unui post imobil în Centrul Vechi al oraşului, locaţie în care să lucreze echipe mixte cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Instituţiile implicate vor analiza, tot în perioada imediat următoare, spaţiile neacoperite de camerele de luat vederi actuale, dar cu risc mărit de infracţionalitate şi vor monta noi aparate de filmare şi înregistrare a imaginilor. 
  
 Suplimentarea efectivelor de ordine publică pe intervalele orare nevralgice şi procedurile de comunicare şi intervenţie interinstituţională sunt alte câteva măsuri prevăzute în planul semnat de comandanţii structurilor de ordine publică şi avizat de prefectul Dan Nechifor încă de pe 18 august.
  
Se vor avea în vedere toate tipurile de fapte antisociale, atât cele grave, cât şi cele mai puţin aspru pedepsite de codul penal, dar deranjante pentru cetăţeni. Mă refer la disconfortul fonic în orele de odihnă, la deşeurile ce se pot transforma în focare de infecţii, la gesturi şi comportamente necivilizate., explică primul reprezentant la Guvernului în teritoriu. 
    
Primele rezultate ale raziilor de miercuri sunt centralizate de IPJ, acestea anunţându-se de bun augur. Acţiunile au dus, printre altele, la identificarea suspecţilor ce au comis jaful din zona Griviţa de ieri după-amiază, în urmă căruia o femeie de afaceri a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.  
    
Rapoartele tuturor măsurilor stabilite de comun accord vor fi communicate periodic prefectului Dan Nechifor. 

Comunicat de presă Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
70

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
35

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
546

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...