Masuri clare, dar imposibil de aplicat in spitalele botosanene!

Masuri clare, dar imposibil de aplicat in spitalele botosanene!
In conditiile in care, in foarte multe sectii ale Spitalului Judetean Botosani, pacientii sunt cazati cate doi in pat, ministrul Sanatatii a dispus ca minimum 5% din numarul de paturi ale fiecarui spital sa fie alocat, la intrarea in garda, pentru necesitatile UPU.

Medicul sef de sectie trebuie sa raporteze locurile libere pana la ora 12.oo a fiecarei zile.

Zilele trecute, Ministerul Sanatatii a stabilit reglementari si norme clare de lucru intre Unitatile de Primiri Urgente si sectiile de spital, fiind stabilite patru masuri principale.

Astfel, protocolul incheiat arata ca internarea este obligatorie in cazul pacientilor in stare critica, daca acestia necesita tratament din partea mai multor specialitati medicale, sau daca sunt politraumatizati, caz in care vor fi internati obligatoriu pe sectia de reanimare timp de 24 de ore.

"In lipsa unor locuri libere in sectia de profil in care se considera necesara internarea, pacientul se interneaza intr-o sectie inrudita pana la eliberarea unui loc", se precizeaza in comunicatul emis de minister.

Si mai aberanta este considerata de reprezentantii spitalelor botosanene alocarea de minimum 5% din numarul de paturi ale fiecarui spitalul la intrarea in garda, pentru necesitatile UPU.

Responsabilitatea raportarii locurilor libere pana la ora 12.00 apartine medicului sef de sectie, in conditiile in care, insa, gradul de ocupare in majoritatea spitalelor din Botosani este de peste 110%.

In fiecare UPU s-a stabilit crearea "salonului de observatie", cu un numar minim de paturi tampon, pentru maximum 24 de ore, urmand ca o comisie sa decida ulterior necesitatea internarii.

Salonul e dimensionat de la caz la caz, in functie de necesitatile spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
20

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
30

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...