Măsuri anti-poluare: din 2014 vom fi obligaţi să strângem cu făraşul emisiile maşinii personale

Măsuri anti-poluare: din 2014 vom fi obligaţi să strângem cu făraşul emisiile maşinii personale
Protecţia mediului stârneşte discuţii aprinse în Parlament! Astfel, legislativul a adoptat recent o măsură radicală menită să reducă poluarea din oraşe: din 2014, cetăţenii care îşi scot maşinile la plimbare vor fi obligaţi să adune emisiile acestora folosind un făraş şi o pungă.

Gazele de eşapament vor trebui apoi aruncate într-un tomberon marcat corespunzător, automobiliştii riscând altfel amenzi usturătoare.

"Ne-am inspirat din legislaţia privind animalele de companie", anunţă Decebal Popescu, unul dintre autorii controversatei legi.

"Aşa cum am reuşit să reducem cantitatea emisiilor de câine din parcuri, sperăm să curăţăm şi aerul de emisiile automobilelor. Bineînţeles, unii şoferi vor fi deranjaţi de faptul că trebuie să alerge în spatele maşinii ca să-i culeagă dejecţiile, iar făraşul s-ar putea dovedi inadecvat, caz în care le recomandăm să folosească un aspirator. Dar trebuie să ne gândim la planeta noastră fragilă".

În cadrul dezbaterilor, un alt parlamentar a atras atenţia asupra faptului că avioanele cu reacţie produc cantităţi şi mai mari de noxe decât automobilele, piloţii comerciali putând fi următorii vizaţi de o lege similară.

(Acest material este un pamflet marca timesnewroman.ro si trebuie tratat ca atare!)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
149

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
106

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
94

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...