Măsura luată la Serviciul Permise pentru examinarea la sală! FOTO

Măsura luată la Serviciul Permise pentru examinarea la sală! FOTO

În zilele de marți și joi când are loc examinarea la sală a aspiranților la carnetul de șofer intrarea în sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehiculelor se transformă într-un adevărat câmp de luptă. Zeci de oameni care se împing pe scări și înjură, unii dintre ei nervoși din cale afară, și dornici să intre cât mai repede în sală.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei de siguranță rutieră, de la Instituția Prefectului, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții școlilor de șoferi, ca în zilele în care are loc examinarea la sală, prin rotație, câte un instructor auto să fie prezent la sediul Serviciului Permise pentru a ajuta la disciplinarea celor care vin să susțină examenul, în sensul în care să nu se mai îmbulzească toți ci să se stabilească o ordine de intrare.

Marți dimineață, puțin după ora 08.00, în fața sediului Serviciului Permise erau peste 150 de persoane, care așteptau să susțină examinarea la sală. Acestora le-au fost înmânare bonuri pe care era trecută ora la care să se prezinte, fără a mai fi nevoie să stea pe scări să aștepte. Bonurile se dau dimineața, înainte de ora 08.30, când începe examinarea, și sunt valabile pentru ziua respectivă.

"Noi sperăm ca lucrurile să intre pe un făgaș normal cât de repede. Pe lângă faptul că a venit un reprezentant al unei școli de conducători auto și ne-a ajutat la programarea candidaților pentru a nu se izbi, să se intre într-un mod cât mai civilizat, am introdus și bonurile de ordine pe ore și sperăm ca într-o lună-două cu ajutorul inginerul uinostru de sistem să introducem și la examinarea teoretică planificarea online. Ar fi soluția cea mai eficientă până la ocuparea posturilor vacante. Nu pleacă nimeni neexaminat de la sală. Se pot examina și 500 de persoane pe zi, problema este de a nu crea acea ambuscadă, de a se înghesui toți dintr-odată", a declarat Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Permise.

Media candidaților examinați într-o zi, la sală, este de 200-250 de persoane, fiind examinate aproximativ 40 de persoane pe oră.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Gradații de merit redistribuite pe unele discipline

astăzi, 12:36
449

O parte dintre gradațiile de merit ce vor fi acordate în sistemul de învățământ botoșănean vor fi redistribuite,această redistribuire urmând a se face în cadrul Co...

Nemulțumiri de la biletele de tratament! "Sunt prea puține zile”

astăzi, 12:05
530

Maria Paraschiv, președintele Sindicatului Pensionarilor, a ridicat această problemă în cadrul Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, la care a fost prezent ș...

Morți puși să plătească taxe, la Botoșani

astăzi, 11:04
901

Col. Gheorghe Jalbă a atras atenția că sunt cazuri în care drepturile acordate de lege văduvelor veteranilor de război nu se aplică, deși au fost făcute solicitări oficiale în ace...