Măsura luată la Serviciul Permise pentru examinarea la sală! FOTO

Măsura luată la Serviciul Permise pentru examinarea la sală! FOTO

În zilele de marți și joi când are loc examinarea la sală a aspiranților la carnetul de șofer intrarea în sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehiculelor se transformă într-un adevărat câmp de luptă. Zeci de oameni care se împing pe scări și înjură, unii dintre ei nervoși din cale afară, și dornici să intre cât mai repede în sală.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei de siguranță rutieră, de la Instituția Prefectului, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții școlilor de șoferi, ca în zilele în care are loc examinarea la sală, prin rotație, câte un instructor auto să fie prezent la sediul Serviciului Permise pentru a ajuta la disciplinarea celor care vin să susțină examenul, în sensul în care să nu se mai îmbulzească toți ci să se stabilească o ordine de intrare.

Marți dimineață, puțin după ora 08.00, în fața sediului Serviciului Permise erau peste 150 de persoane, care așteptau să susțină examinarea la sală. Acestora le-au fost înmânare bonuri pe care era trecută ora la care să se prezinte, fără a mai fi nevoie să stea pe scări să aștepte. Bonurile se dau dimineața, înainte de ora 08.30, când începe examinarea, și sunt valabile pentru ziua respectivă.

"Noi sperăm ca lucrurile să intre pe un făgaș normal cât de repede. Pe lângă faptul că a venit un reprezentant al unei școli de conducători auto și ne-a ajutat la programarea candidaților pentru a nu se izbi, să se intre într-un mod cât mai civilizat, am introdus și bonurile de ordine pe ore și sperăm ca într-o lună-două cu ajutorul inginerul uinostru de sistem să introducem și la examinarea teoretică planificarea online. Ar fi soluția cea mai eficientă până la ocuparea posturilor vacante. Nu pleacă nimeni neexaminat de la sală. Se pot examina și 500 de persoane pe zi, problema este de a nu crea acea ambuscadă, de a se înghesui toți dintr-odată", a declarat Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Permise.

Media candidaților examinați într-o zi, la sală, este de 200-250 de persoane, fiind examinate aproximativ 40 de persoane pe oră.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1275

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
998

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1710

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...