Măsură extremă la Sanatoriul Podriga! Mai mulți pacienți au fost mutați!

Măsură extremă la Sanatoriul Podriga! Mai mulți pacienți au fost mutați!
Lipsa finanțării de la Casa de Asigurări de Sănătate, ca urmare a faptului că Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga nu a primit autorizația sanitară de funcționare, de la Direcția de Sănătate Publică, i-a determinat pe șefii Consiliului Județean să ia măsuri urgente în ceea ce privește pacienții.

Aproape 20 din cei peste 70 de pacienți internați în această unitate sanitară au fost mutați în alte spații, care aparțin tot Consiliului Județean.

“Măsura extemă luată de noi la sfârșitul săptămânii trecute a fost să găsim soluții de relocare a unor pacienți de acolo. Am discutat la Protecția Copilului și s-au găsit soluții pentru opt pacienți să fie relocați, iar la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati undeva la zece pacienți. Restul au rămas la Podriga. Noi suntem în situația în care lipsa autorizației de funcționare înseamnă lipsa finanțării de la Casă. Se pregătește și acea plângere penală pentru Direcția de Sănătate Publică", a declarat Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Acesta speră să se obțină în perioada umrătoare autorizația de la DSP, menționând că au fost făcute toate demersurile necesare în acest sens.

“Probabil că s-a limpezit apa și vor ieși analizele bune, că au trecut și alegerile", a comentat Sorescu.

Pe de altă parte, prefectul Dan Nechifor a precizat că se așteaptă răspunsul la memoriul trimis la Ministerul Sănătății, legat de situația de la Podriga.

“Am solicitat o comisie separată care să verifice, iar dacă comisia va considera că apa care se livrează de Stația de la Săveni nu este proprie consumului, probabil că CJ, prin societatea din subordine, va fi obligat să oprească apa, inclusiv pentru orașul Săveni", a spus prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
2

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
149

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
138

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...