Masinile furate si abandonate, distractia de noapte a unor tineri de 18 ani!

Masinile furate si abandonate, distractia de noapte a unor tineri de 18 ani!
Distractie la 18 ani! Furau masini, se plimbau in voie prin oras, dupa care le abandonau! La aventurile de noapte a participat si un minor, care acum este expertizat la Sectia Pediatrie Infanila a Spitalului de Neuropsihiatrie Botosani.

La 13.05.2009, ora 23.15, printr-un apel de urgenta, politistii botosaneni au fost sesizati ca o persoana necunoscuta a incercat sa sustraga un autoturism parcat pe strada Duzilor.

Din primele cercetari efectuate de catre echipa operativa deplasata de urgenta la fata locului s-a stabilit ca suspectul a patruns in interiorul autoturismului folosind chei potrivite si dupa ce a pornit motorul si a incercat sa se deplaseze, a acrosat un alt autoturism parcat in fata acestuia.

In acest timp, proprietarul autoturismului a ajuns langa vehicul, insa suspectul a reusit sa fuga.

In dimineata de 14.05.a.c., printr-un apel de urgenta la orele 07.00, un alt proprietar al unui autoturism din municipiul Dorohoi a reclamat furtul acestuia dintr-o parcare amplasata pe strada Visinului.

Primele cercetari efectuate de catre politistii deplasati la fata locului au condus la identificarea autoturismului sustras pe strada Porumbelului, amplasata la circa 400 metrui de locul faptei, rasturnat intr-un sant lateral strazii, pe partea dreapta, fiind avariat in proportie de 40%.

In cursul aceleiasi zile, in jurul orei 15.00, la sediul Politiei din Municipiul Dorohoi s-a prezentat un alt proprietar reclamand furtul autoturismului sau pe care l-a lasat parcat pe strada Aleea Dumbrava din localitate.

A doua zi, in jurul orei 11.00, autoturismul sustras a fost identificat pe o strada laturalnica din municipiul Dorohoi, aproximativ la 400 metri de locul unde a fost lasat parcat de catre partea vatamata.

"Cercetarile efectuate de catre politisti in cele trei cauze au condus la identificarea cu operativitate a suspectilor inca din cursul zilei de 15.05.a.c, in persoana numitilor A. Gheorghe, de 18 ani, din comuna Baluseni, judetul Botosani, R. Marian-Cristian, de 18 ani, din municipiul Dorohoi, si C. F.-I., de 15 ani, din comuna Suharau, judetul Botosani", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Intrucat suspectii erau disparuti de la domiciliile lor s-a reusit depistarea abia in cursul zilei de 17.05.a.c., cand au fost condusi la sediul politiei, iar in urma probatoriului administrat fata de suspectii majori s-a dispus retinerea pentru o durata de 24 ore, urmand ca astazi sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi cu propunere de arestare preventiva.

"Fata de suspectul minor s-a dispus internarea la Sectia Pediatrie Infanila a Spitalului de Neuropsihiatrie Botosani urmand a fi experizat neuro-psihiatric in vederea stabilirii discernamantului la data comiterii faptelor. Cercetarile efectuate in cauza au stabilit ca suspectii au patruns in autoturisme folosind chei potrivite si, desi nu posedau permis de conducere de nici o categorie, le-au condus pe drumurile publice", a completat comisar Manuela Ieremie.

In aceste imprejurari fata de suspecti se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si conducere a unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
39

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
143

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
17

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...