Mașini de epocă, pe străzile din Botoșani - FOTO

Mai multe autovehicule de epocă, care au fost construite în țara noastră acum mai bine de jumătate de secol, au putut fi admirate, marți, pe străzile din municipiul Botoșani, caravana poposind pentru câteva zeci de minute și în fața Palatului Administrativ.

 

Mașini de epocă, pe străzile din Botoșani - FOTO

Retromobil Club România a organizat expediția "ARO în turul României" la care au luat startul zece autoturisme istorice marca "ARO M461" pe harta expediției fiind și județul Botoșani.

Posesorii de autovehicule istorice au ajuns mai întâi la Ipotești, după care au venit și în municipiul Botoșani, bijuteriile pe patru roți putând fi admirate de trecători în Piața Revoluției.

O parte dintre proprietarii acestor autovehicule au plecat în expediție alături de familie, printre "călători" fiind și copii de 4 sau 9 ani. Aceștia spun că o călătorie cu un astfel de autovehicul nu se compară cu nimic.

"Suntem într-un tur de vreo 1.200 de kilometri, am plecat de la București, ne-am oprit și am depus niște coroane de flori la Mărășești, am ajuns la Ipotești, la Centrul cultural, pe care l-am vizitat marți dimineață și acum plecăm spre Mănăstirea Neamțului, unde vom poposi două zile, pe Cheile Bicazului, Brașov și ne întoarcem spre casă după aproape o săptămână. Mașinile sunt toate de epocă din anul 1963 până în anul 1974, sunt primele mașini de teren făcute de țara noastră la Câmpulung, de asta ne și oprim două zile acolo, să le ducem la mama lor. Întâmplarea face că am învățat să conduc asemenea mașini când aveam vreo 13 ani, este o mare pasiune. Nu ai direcție, servofrână nu ai, servodirecție nu ai, dar e o pasiune. Avem mecanicul cu noi și am avut doar probleme minore", ne-a spus Gabriel Nanu, proprietarul unui ARO din anul 1969.

"Suntem și cu fetele în acest tur. Soțul este pasionat și ne-am molipsit de la el și ne place foarte mult. De aproape 15 ani mergem, este mult mai palpitantă călătoria cu un astfel de autovehicul",  a spus și o bucureșeancă.

Un astfel de autovehicul ajunge să coste și 10.000 de euro, dar cei care le dețin spun că nu ar renunța pentru nimic în lume la ele.

Botoșănenii care au trecut marți la prânz prin fața Palatului Administrativ au putut admira mașinile de epocă, mulți dintre aceștia dorind să vadă interiorul sau să își facă fotografii.













 

 

 

Spune-ne opinia ta