Martisorul dorohoian nu a fost doborat de criza financiara!

Martisorul dorohoian nu a fost doborat de criza financiara!

Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani

In aceasta saptamana, municipiul Dorohoi va fi din nou gazda concursului national de muzica usoara Martisor dorohoian.

Incepand de vineri, 27 februarie, si pana duminica, 1 martie, se va desfasura cea de-a 26 editie a acestei manifestari culturale, la care sunt asteptati sa participe peste 100 de concurenti, din 35 de judete.

Premiile pentru trofeu sunt in valoare de 1500 de lei, urmat de premiul doi, in cuantum de o mie de lei, premiul trei - de 1200 lei, si mentiunile, de 400 de lei fiecare.

Ca invitati, il avem in prima seara pe Catalin Crisan, pe care l-am solicitat la dorinta dorohoienilor, in a doua seara Paula Seling si in seara de gala Mirabela Dauer. Juriul a ramas acelasi ca si anul trecut, si ma refer aici la Ionel Tudor, Titus Andrei, Ion Ilie, Marcel Dupu. Asteptam peste o suta de concurenti, intr-o forma noua. Avem urmatoarele categorii: copii intre 6 si 11 ani, 11 - 16 ani si de la 16 la 29 de ani. Una peste alta, in aceasta criza economica, dar nu o criza de inspiratie si cultural, noi continuam activitatea, foarte greu, ce-i drept. Trei zile se va vorbi de Botosani si de atmosfera artistica, si mai ales de aceasta efervescenta a concursului. Poate din nou va mai iesi o stea, daca amintim de Carmen Radulescu, Gabriel Dorobantu, Mihai Traistariu, care s-au lansat la acest festival, a precizat directorul Centrului de Creatie Botosani, Ion Ilie.

Festivalul de muzica usoara Martisor dorohoian va fi sustinut de Primaria Dorohoi, cu 30 de mii de lei, la care se adauga aportul Centrului de Creatie, institutie care contribuie cu 170 de mii de lei, cu 2200 mai mult decat anul trecut.

Dorohoiul nu poate trai decat prin aceste actiuni de cultura, iar noi trebuie sa ne facem datoria pana la capat, a spus Ion Ilie, care a tinut sa mentioneze deschiderea de care s-a bucurat anul acesta din partea Consiliului Judetean.

Joi dupa-amiaza, la Casa Armatei din municipiul Botosani, va avea loc preselectia concurentilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
468

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
115

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
73

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...