Marian Verenciuc nu s-a prezentat la proces

Fostul sef al tinerilor democrat-liberali botosaneni a lipsit de la procesul in care este acuzat de trafic de persoane.

Ieri, la Tribunalul Iasi a avut loc un nou termen de judecata in dosarul in care Marian Verenciuc, fostul sef al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal (PD-L) Botosani a fost acuzat de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi de comiterea infractiunii de trafic de persoane. Barbatul a fost exclus din PD-L la scurt timp dupa trimiterea sa in judecata, scrie bzi.ro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iasi, Marian Verenciuc racola personal victimele, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia, intretinea relatii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de munca bine platite in Grecia.

"Racola personal victimele de pe raza judetului Botosani, se imprietenea cu acestea, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia si se interesa de starea lor materiala si familiala. Apoi intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care le promitea ca le poate asigura un loc de munca bine platit in Grecia, ca baby-sitter sau ca dama de companie intr-un local despre care spunea ca apartine fratelui sau vitreg", au precizat procurorii in rechizitoriul trimis instantei de judecata.

Odata ajunse in Grecia, tinerele erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras. Acesta le caza intr-un apartament, le lua actele si le obliga sa se prostitueze, ducandu-le si in imobile destinate exclusiv prostitutiei, scrie sursa citata.

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge sa se prostitueze, Cristinel Grigoras le batea pe victime si ameninta in mod repetat. Anchetatorii apreciaza ca, de pe urma exploatarii fetelor, Marian Verenciuc si Cristinel Grigoras ar fi castigat in total 76.000 euro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
802

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...