Marfa autohtona pe rafturile supermarketurilor din Botosani!

Marfa autohtona pe rafturile supermarketurilor din Botosani!
Vicepresedintele organizatiei judetene a PSD Botosani, Ovidiu Portariuc, vrea ca autoritatile locale sa impuna un regulament prin care supermarketurile care se vor deschide la Botosani sa se aprovizioneze cu marfa si de la producatorii locali.

Portariuc sustine ca la ora actuala pe rafturile retailerilor se gaseste doar 2% din productia autohtona, marea majoritatea a marfurilor fiind din import. Vicepresedintele PSD spune ca ar trebui ca autoritatile sa ia atitudine, mai ales ca in alte tari din Europa, preluarea unui anumit procent din productia autohtona, de circa 30%, este una dintre conditiile de baza pentru deschiderea unui supermarket.

"Solicitam conducerii orasului, si vom face apel si la consilierii locali, sa sustina un demers prin care sa impunem un regulament supermarketurilor, ca acestea sa preia o parte din productia vanduta, de provenienta locala. Avem in judetul Botosani producatori majori de alimente, de carne, lapte, paine. Clauza prin care putem solicita supermarketurilor sa preia o pondere majora a produselor din productia majora, cred ca poate fi sustinuta cu succes", a declarat vicepresedintele PSD, Ovidiu Portariuc.

Acesta sustine ca marii retailieri au fost primiti mult prea usor pe piata, fara a li se impune aceasta clauza, de a se aproviziona cu marfa de pe piata locala.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
104

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
319

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
34

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...