Marea Debarasare, in premiera in mediul rural!

Marea Debarasare, in premiera in mediul rural!
Marea Debarasare, la nivelul judetului Botosani, va avea loc joi, 4 decembrie, in mediul rural, dar si sambata, in mediul urban.

Sambata, 6 decembrie 2008, se va desfasura o noua editie a campaniei Marea Debarasare, campanie initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, sprijinita de organizatiile colective Ecotic, Recolamp si Environ.

Actiunea de colectare va demara, incepand cu ora 09.00, pe scenariul cunoscut din editiile anterioare, conform carora cetatenii vor scoate in fata locuintelor deseurile de echipamente electrice si electronice, iar primariile, prin operatorii de salubritate, vor colecta aceste deseuri si le vor transporta spre punctele de colectare stabilite in plan local.

In judetul Botosani, campania se va derula in municipiile Botosani si Dorohoi prin intermediul SC Urban Serv SA Botosani, respectiv Directia de Servicii Publice Dorohoi.

In aceasta editie, pentru prima data se vor colecta DEEE in localitati din mediul rural in ziua de 4 decembrie 2008.Actiunea este derulata de organizatia colectiva ECO TIC impreuna cu agentii de colectare.

Traseul stabilit este urmatorul: Frumusica-Flamanzi-Cristesti-Botosani-Ipotesti-Leorda-Dorohoi-George Enescu-Cordareni-Vorniceani-Saveni-Vlasinesti-Hanesti-Mihalaseni-Stefanesti-Trusesti-Botosani. Primariile au fost informate din timp despre aceasta actiune si si-au exprimat interesul si disponibilitatea de a se implica.

DEEE-urile vor fi colectate intr-un spatiu special amenajat si vor fi preluate de mijloacele de transport ale ECOREC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
123

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
227

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
353

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...