MARATONUL PNL S-A INCHEIAT - La liberali, cu un Crin se face primavara!

MARATONUL PNL S-A INCHEIAT - La liberali, cu un Crin se face primavara!

 CRIN ANTONESCU, noul presedinte al PNL  

In urma votului exprimat sambata de delegatii la Congresul National PNL, noii vicepresedinti ai PNL, declarati oficial duminica dimineata, sunt urmatorii:

Cristian Anghel - 833 voturi,

Varujan Vosganian - 751,

Norica Nicolai - 711,

Marin Almajan - 699,

Mircea Muntean -671,

Romeo Stavarache - 667,

Dan Radu Rusanu - 649,

Raducu Filipescu - 634,

Rares Manescu - 582,

Aristotel Cancescu - 566,

Daniel Chitoiu - 548,

Mariana Campeanu - 544,

Relu Fenechiu - 528,

Vlad Moiescu - 523.

Conform procesului verbal intocmit, Teodor Melescanu s-a clasat pe locul 15, obtinand 514 voturi si ramanand simplu membru al BPC.

Procesul de exprimare a votului si numarare a voturilor delegatilor Congresului extraordinar al PNL a durat peste opt ore, la vot participand in jur de 1000 de delegati. Votul pentru cei 14 vicepresedinti a inceput in jurul orei 22.30.

In timpul votului si al numararii voturilor, o parte din delegatii de la Congresul extraordinar au participat la "un sprit si o friptura" oferite de noua conducere, intr-un restaurant din Bucuresti, si anuntat de la prezidiu de liberalul Radu Stroe. O mare parte dintre delegatii Congresului au preferat insa sa se intoarca in judetele lor.

Noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a inchis lucrarile Congresului extraordinar al PNL, duminica dimineata, la ora 7.00, in sala de grup a deputatilor liberali, facand glume referitoare la prezenta feminina din componenta Curtii de Onoare si Arbitraj.

"In treacat fie spus, pentru cei care ne acuza ca suntem misogini, daca ati ciulit urechea la Curtea de Onoare si Arbitraj, cred ca va fi o placere sa ajungi in fata Curtii. Ati vazut ce e acolo? Da? Bun. Va multumesc tuturor. Multumesc presei care a vigilat pe holuri si declar inchise lucrarile Congresului extraordinar al PNL", a sustinut Crin Antonescu.

Din cele 23 de locuri ale Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, zece sunt ocupate de femei, printre acestea numarandu-se Alina Gorghiu, Ingrid Zaarour, Loredana Cismas.

De asemenea, liberalii au ales la ultimul vot al Congresului si cei noua membri ai Comisiei Centrale de Cenzori. Antonescu a venit la Parlament pentru inchiderea lucrarilor Congresului la ora 6.00, in cladire aflandu-se la acea ora cei 93 de membri ai Comisiei de numarare a voturilor, prim-vicepresedintele Ludovic Orban, care a atipit, in zorii zilei, intr-un fotoliu situat pe holul din fata salii grupului parlamentar al PNL, din Camera, dar si cativa organizatori.

Conform unor surse PNL, noul BPC se va reuni in sedinta cel mai probabil marti dimineata, la ora 10,00, noua conducere urmand sa organizeze o sedinta a Delegatiei Permanente undeva spre sfarsitul saptamanii, pentru validarea viitorului secretar general al formatiunii, Radu Stroe, si discutarea listei candidatilor la europarlamentare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
31

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
40

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
34

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...