Mamele supraaglomereaza sectiile Spitalului de Pediatrie Botosani!

Mamele supraaglomereaza sectiile Spitalului de Pediatrie Botosani!
Pe 270 de paturi disponibile in Spitalul de Copii Botosani sunt internati, in aceste zile, 286 de copii, insotiti de 106 mame!

Daca pentru micutii in varsta de pana la 3 ani regulamentul spitalului permite prezenta mamei in spital, pe cheltuiala unitatii sanitare, mamele copiilor mai mari de trei ani trebui sa plateasca fiecare zi de spitalizare.

Numarul mamelor este insa foarte mare, únele dintre ele preferand sa doarma pe scaune sau pe hol, pentru ca nu mai sunt paturi libere, si nici in pat cu copilul nu pot sta.

"Este dreptul lor sa stea langa copii. Daca vor sa stea si platesc nu le putem da afara. Sunt mame care nu vor sa-si lase copiii. Majoritatea sunt din mediul rural si chiar si pentru o spitalizare de doua zile nu isi lasa copilul singur. Sunt mai multi ca niciodata", a precizat medicul Iuliana Kadar, purtator de cuvant al Spitalului de Copii Botosani.

Cu toate acestea, cadrele medicale spun ca exista si mame cu copii cu varste de 6-7 ani, care au stat si 7-10 zile in spital, asta chiar daca micutii nu puneau nicio problema deosebita de ingrijire.

Acest lucru aglomereaza, insa, foarte mult sectiile. Cea mai aglomerata sectie in aceasta perioada este cea de afectiuni respiratorii, unde in mai multe saloane stau si cate doi copii in pat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
591

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...