Mamele se pensioneaza mai devreme doar daca isi cresc copiii macar pana la 10 ani

Mamele se pensioneaza mai devreme doar daca isi cresc copiii macar pana la 10 ani
Mamele care au cel putin doi copii se vor putea pensiona mai devreme doar daca vor avea grija de acestia cel putin pana la implinirea varstei de 10 ani, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mihai Seitan, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu sindicatele.

Totodata, premierul Emil Boc a spus ca Guvernul poate accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii.

Precizarile vin dupa ce luni Seitan le-a promis sindicalistilor ca femeile care au cel putin doi copii vor putea iesi la pensie la 63 de ani, iar femeile cu un singur copil se vor putea pensiona la 64 de ani, fata de varsta standard de pensionare din Legea unitara a pensiilor de 65 de ani.

Totodata, persoanele care lucreaza in conditii speciale de munca vor putea iesi la pensie cu pana la 13 ani mai devreme.

"Am convenit ca angajatii care lucreaza in conditii speciale de munca sa se poata pensiona mai devreme cu 13 ani decat varsta standard de pensionare (varsta de pensionare de 65 ani pentru femei si barbati la nivelul anului 2030, prevazuta in legea unitara a pensiilor n.red.)", a mentionat Seitan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
20

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
171

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
191

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...