Maidanezii de pe străzile din Botoșani încing din nou spiritele! "Nu eu am declarat că mai sunt doi câini în Botoșani"

Maidanezii de pe străzile din Botoșani încing din nou spiritele! "Nu eu am declarat că mai sunt doi câini în Botoșani"
Câinii comunitari au redevenit o problemă în municipiul Botoșani, în ultima perioadă numărul acestora crescând, după cum susțin reprezentanții Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Haite de câini pot fi observate în zone intens circulate din oraș, în ultima lună fiind mai multe persoane care au ajuns la spital după ce au fost atacate de maidanezi. Viceprimarul Cosmin Andrei consideră că activitatea DSPSA ar putea fi mai intensă pe această zonă, iar în viitorul contract ce va fi încheiat cu firma care va câștiga licitația pentru ecarisaj oficialul dorește să fie introduse noi prevederi. Actualul contract cu firma de ecarisaj, Trioconstruct, expiră la finele acestui an.

"Nu îi împiedică nimeni să facă demersuri mai substanțiale decât sunt în prezent, pentru că activitatea este în directa coordonare a DSPSA. Eu sunt viceprimarul de resort, care răspunde și de activitatea privind animalele fără stăpân, dar toate comenzile ajung la domnul Țurcanu care le transmite firmei cu care DSPSA are contract. Această activitate trebuie verificată de către DSPSA.
Voi face o serie de propuneri în ceea ce privește caietul de sarcini pentru următoarea licitație. Vom trece un număr minim de câini care trebuie capturați de pe străzile municipiului Botoșani pentru că acum nu există un număr minim. A fost doar la începutul perioadei contractuale, contract care este și acum în desfășurare cu Trioconstruct. În urma solicitărilor această firmă a răspuns doleanțelor noastre și am avut rezultate dar domnul Țurcanu este cel care dispune de personal încadrat exact pe specificul acesta, al gestiunii câinilor fără stăpân. Are medic veterinar la DSPSA, are personal cu care urmărește activitatea firmei și a padocului de animale"
, a spus Cosmin Andrei.

Viceprimarul a mai menționat că directorul DSPSA nu are nevoie de nicio directivă pentru a acționa pentru capturarea câinilor fără stăpân, existând un contract și un regulament clar de organizare și funcționare privind câinii comunitari.

Afirmațiile viceprimarului l-au surprins pe directorul DSPSA care spune despre edil că nu s-a implicat în rezolvarea problemei maidanezilor. "Mă surprind afirmațiile domnului viceprimar, plecând de la o regulă de politețe și de încredere pe care o am pentru faptul că este viceprimar într-un nou mandat. Mă așteptam să se implice în această sarcină pe care o are trasată din partea primarului și să țină mai aproape cu serviciile de specialitate privind modul de gestionare a problemei fără stăpân. 
Nu a fost niciodată la nicio întrunire care a avu legătură cu câinii, nu a sunat niciodată și nu s-a implicat deloc cu firma care capturează câinii. Nu îl interesează să aibă vreo discuție cu noi despre acest subiect. Dumnealui tot o ține într-o retorică politică împotriva mea de ani de zile și nu reușește să depășească acest moment și să își vadă de atribuțiile de serviciu. În actualul contract au fost targete pentru capturarea câinilor în primii ani, zilnic se capturează câte 10-15 câini, nu ignorăm deloc problemele cetățenilor, nu eu am declarat că mai sunt doar doi câini în Botoșani de am ajuns de râsul cetățenilor, de făceau toți glume pe seama aceasta. Tot timpul am spus că sunt 1.000-2.000 de câini"
, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1439

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
526

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...