Mai pierde Florin Turcanu un parlamentar?

Mai pierde Florin Turcanu un parlamentar?

 FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani  

Numele botosaneanului Neculai Rebenciuc apare alaturi de cel al altor trei parlamentari liberali care ar fi dispusi sa sara din barcuta liberala in vaporul democrat-liberal.

Presa nationala relateaza pe larg despre racolarile pe care PD-L le-a inceput in ultimele zile, din necesitatea de a-si mentine controlul in Parlament, dupa iesirea PSD de la putere.

Deputatul de Prahova Cristian-Ion Burlacu, ieseanca Elena Cristina Dobre, suceveanul Tiberiu Prodan si botosaneanul Neculai Rebenciuc si-ar fi anuntat demisia din PNL si afilierea la PDL, scrie Ziua.ro.

Acelasi site mai scrie ca liderul PNL Botosani, Florin Turcanu, s-a plans ca a fost amenintat de pedelistii din teritoriu ca, in cazul in care nu cedeaza, patru primari liberali vor intra in atentia justitiei, asta dupa ce deja i-a fost inchisa fabrica de paine pe care acesta o are in zona.

Neculai Rebenciuc infirma trecerea sa la PDL, chiar daca intreaga presa nationala il contabilizeaza deja in dreptul parlamentarilor democrat-liberali.

Vestea vine dupa ce liberalii botosaneni au mai pierdut un parlamentar, pe senatorul Liviu Campanu, care a renuntat la PNL si a ales statutul de independent.

 

Racolarile ar avea legatura cu apropiata motiune de cenzura pe care o pregatesc liberalii si pe care PSD a anuntat deja ca o va sustine, insa numai daca nu va avea referiri la perioada in care PSD a fost la guvernare.

"Este important ca senatorii si deputatii nostri sa nu tradeze si sa fim uniti. Suntem cu ochii pe parlamentarii din judetele in care PDL este foarte puternic", au dezvaluit surse din conducerea pesedistilor.

Daca pesedistii voteaza in bloc motiunea de cenzura se asigura numarul necesar pentru ca o astfel de procedura legislativa sa aiba succes, iar Cabinetul Boc cade.

Cabinetul Boc II ar putea fi primul Guvern din istoria post-decembrista demis prin motiune de cenzura, insa, tot in premiera, un Executiv caruia i s-a retras increderea de catre Parlament ar putea gestiona alegerile prezidentiale. Potrivit prevederilor Constitutiei, Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a increderii acordate, iar o motiune de cenzura care ar duce la acest deznodamant nu poate fi dezbatuta mai devreme de saptamana viitoare.

Daca un astfel de demers este votat de mai mult de 234 de senatori si deputati, Guvernul cade, iar presedintele trebuie sa desemneze un candidat pentru functia de prim-ministru in urma consultarii partidelor parlamentare.

Odata stabilit candidatul la functia de premier, acesta va cere, in 10 zile de la desemnare, votul Parlamentului. Daca nu il primeste, procedura se reia.

Puse cap la cap, aceste termene pastreaza in viata Guvernul Boc, desi demis, pana dupa alegerile prezidentiale.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
384

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
52

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
71

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...