Mai multi copii din centrele de plasament botosanene au refuzat sa petreaca Pastele in familie!

Mai multi copii din centrele de plasament botosanene au refuzat sa petreaca Pastele in familie!
Cu ocazia sarbatorilor, 53 de copii institutionalizati au plecat din centre pentru a sarbatori Pastele in familie.

Totusi, comparativ cu anii trecuti, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului precizeaza ca numarul copiilor institutionalizati care au sarbatorit Pastele in familie este destul de scazut.

Acest lucru se pare ca nu este numai din cauza parintilor care nu isi mai cheama copiii acasa nici macar in zilele de sarbatoare, ci si din cauza unor copii care pur si simplu nu mai vor sa mearga acasa, din diverse motive.

"Intr-adevar, numarul copiilor care au plecat de Paste in familie a scazut semnificativ fata de anii trecuti, dar un lucru e stiut, ca mai sunt copii care nu mai vor sa mearga acasa, chiar daca parintii solicita lucrul acesta, iar noi nu putem decat sa le respectam dorinta minorilor care se afla in grija DGASPC", a spus Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

Copiii care nu au putut pleca acasa de Paste au primit vizite din partea parintilor, care au venit cu diverse bunatati specifice sarbatorilor pascale, pentru a mai alina din suferinta micutilor.

"Sunt copii din centre care au primit vizitele parintilor, fiind vorba de opt familii care au venit in zilele de Paste sa petreaca timpul cu copiii lor", a adaugat Cecilia Spataru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
230

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
69

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
68

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...