Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!

Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!
Mai mulți agenți economici care desfășoară activitate în hala de carne din Piața Centrală amenință că vor renunța la afaceri dacă tariful de închiriere a boxelor nu se reduce.

Aceștia se plâng că tarifele mult prea mari percepute și nivelul redus al vânzărilor îi aduce în imposibilitatea de a mai achita chiriile către societatea Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

"Privitor la obligarea plății sumei de 240 de lei lunar pentru utilizarea incintei este netemeinică deoarece un locator închiriază un bun în integralitatea sa și nu pe bucăți", se arată în petiție.

Agenții economici care își vând produsele în hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei în pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale.

La ora actuală din cele 32 de boxe existente în hala de carne, șase sunt închise de mai multe luni iar un număr tot mai mare de comercianți sunt deciși să renunțe, după cum chiar aceștia susțin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
90

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...

Botoşănenii pot participa la luarea deciziilor privind Planul de menţinere a calităţii aerului în judeţ

astăzi, 13:22
62

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 257/2015 Metodologia de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţi...

S-a supărat pe borduri, dar ce a ieșit la iveală îl va costa scump!

astăzi, 13:05
1430

Revolta unui botoşănean care s-a arătat extrem de nemulţumit de lucrările de reabilitare şi modernizare care se fac pe strada pe care locuieşte a scos la iveală faptul că de fapt acesta făcu...