Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!

Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!
Mai mulți agenți economici care desfășoară activitate în hala de carne din Piața Centrală amenință că vor renunța la afaceri dacă tariful de închiriere a boxelor nu se reduce.

Aceștia se plâng că tarifele mult prea mari percepute și nivelul redus al vânzărilor îi aduce în imposibilitatea de a mai achita chiriile către societatea Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

"Privitor la obligarea plății sumei de 240 de lei lunar pentru utilizarea incintei este netemeinică deoarece un locator închiriază un bun în integralitatea sa și nu pe bucăți", se arată în petiție.

Agenții economici care își vând produsele în hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei în pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale.

La ora actuală din cele 32 de boxe existente în hala de carne, șase sunt închise de mai multe luni iar un număr tot mai mare de comercianți sunt deciși să renunțe, după cum chiar aceștia susțin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi copii au chemat pompierii pentru a salva trei cățeluși rămași captivi într-un subsol! FOTO

astăzi, 17:50
473

Acțiune dificilă a pompierilor botoșăneni, care au fost solicitați de coi copii să salveze trei căței rămași captivi în subsolul unei clădiri părăsite.S-a întâmplat ...

ASTĂZI - Obiceiuri de Alexii, ziua în care şarpele iese din pământ!

astăzi, 12:26
760

Alexie din calendarul popular, serbat in ziua de 17 martie, este considerat a fi patronul tuturor vietuitoarelor care au hibernat in subteran (reptilele, mai ales) sau au stat ascunse sub coaja copaci...

Percheziții la domiciliul braconierilor: Arbalete, săgeți cu vârf metalic, carne și un cap de mistreț au găsit polițiștii botoșăneni! FOTO

astăzi, 11:25
1586

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au efectuat vineri o percheziţie domiciliară la locuinţa u...