Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!

Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!
Mai mulți agenți economici care desfășoară activitate în hala de carne din Piața Centrală amenință că vor renunța la afaceri dacă tariful de închiriere a boxelor nu se reduce.

Aceștia se plâng că tarifele mult prea mari percepute și nivelul redus al vânzărilor îi aduce în imposibilitatea de a mai achita chiriile către societatea Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

"Privitor la obligarea plății sumei de 240 de lei lunar pentru utilizarea incintei este netemeinică deoarece un locator închiriază un bun în integralitatea sa și nu pe bucăți", se arată în petiție.

Agenții economici care își vând produsele în hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei în pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale.

La ora actuală din cele 32 de boxe existente în hala de carne, șase sunt închise de mai multe luni iar un număr tot mai mare de comercianți sunt deciși să renunțe, după cum chiar aceștia susțin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4060

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2368

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
977

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...