Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!

Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!
Mai mulți agenți economici care desfășoară activitate în hala de carne din Piața Centrală amenință că vor renunța la afaceri dacă tariful de închiriere a boxelor nu se reduce.

Aceștia se plâng că tarifele mult prea mari percepute și nivelul redus al vânzărilor îi aduce în imposibilitatea de a mai achita chiriile către societatea Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

"Privitor la obligarea plății sumei de 240 de lei lunar pentru utilizarea incintei este netemeinică deoarece un locator închiriază un bun în integralitatea sa și nu pe bucăți", se arată în petiție.

Agenții economici care își vând produsele în hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei în pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale.

La ora actuală din cele 32 de boxe existente în hala de carne, șase sunt închise de mai multe luni iar un număr tot mai mare de comercianți sunt deciși să renunțe, după cum chiar aceștia susțin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5192

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1050

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1593

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...