Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!

Mai mulţi comercianţi din hala de carne ameninţă că închid afacerile!
Mai mulți agenți economici care desfășoară activitate în hala de carne din Piața Centrală amenință că vor renunța la afaceri dacă tariful de închiriere a boxelor nu se reduce.

Aceștia se plâng că tarifele mult prea mari percepute și nivelul redus al vânzărilor îi aduce în imposibilitatea de a mai achita chiriile către societatea Urban Serv.

Un număr de 26 de agenți economici au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani spre analiză, solicitând reducerea chiriei lunare pentru boxe de la 40 de euro pe mp la 20 de euro. De asemenea, aceștia mai solicită anularea taxei de 240 de lei percepută lunar pentru folosirea spațiilor comune.

"Privitor la obligarea plății sumei de 240 de lei lunar pentru utilizarea incintei este netemeinică deoarece un locator închiriază un bun în integralitatea sa și nu pe bucăți", se arată în petiție.

Agenții economici care își vând produsele în hala de carne din Piața Centrală susțin că achitarea unei chirii lunare de 1.800-2.000 de lei în pune în fața închiderii activității, în condițiile socio-economice actuale.

La ora actuală din cele 32 de boxe existente în hala de carne, șase sunt închise de mai multe luni iar un număr tot mai mare de comercianți sunt deciși să renunțe, după cum chiar aceștia susțin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
815

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
174

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

Luni, 16 Iulie 2018
423

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...