Mai multe familii din Caminul Textila, la un pas de a fi evacuate!

Mai multe familii din Caminul Textila, la un pas de a fi evacuate!

 FLORIN GORNEA, director Locativa  

22 de familii care locuiesc in Caminul Textila sunt in pericol de a fi evacuate din locuinte, din cauza debitelor mari pe care le-au acumulat la utilitati.

Potrivit directorului Locativa, Florin Gornea, familiile aflate in aceasta situatie sunt cele care refuza sa incheie contracte individuale cu furnizorii de utilitati.

Seful Locativa spune ca sunt doar cateva cazuri izolate care nu isi permit, chiar daca ar incheia aceste contracte, sa suporte plata facturilor, din cauza situatiei financiare precare, insa marea lor majoritate isi permit, insa nu o fac din rea-vointa.

“Normal si logic este ca orice om sa plateasca exact cat consuma. Unii mai “isteti nu vor sa plateasca si lasa sa se consume, iar in blocul respectiv exista un apometru general si nu este corect ca 22 de familii, sa nu faca contracte individuale, iar ceilalti sa fie corecti, sa incheie aceste contracte, sa plateasca, iar diferenta de la apometrul general si celelalte apometre sa o plateasca tot aia buni, ca ceilalti nu vor", a declarat Florin Gornea, directorul Localtiva.

Acesta sustine ca toti rau-platnicii au fost notificati, iar in cazul in care vor refuza sa isi onoreze obligatiile de plata, vor fi evacuati.

“Cautam o baza leagala astfel incat sa ii evacuam si pe acestia, printr-o Hotarare de Consiliu Local, ca nu este corect ca o familie care totusi poate sa plateasca 4-10 metri cubi de apa, sa nu o faca. Am ajuns la concluzia ca este rea-vointa, nu este din placere sau neplacere, si cand discutam de restante este vorba de aceleasi persoane. Sunt notificati si o sa aiba niste surprize dupa sarbatorile de Paste", a precizat directorul Locativa.

La un pas de evacuare sunt alti 7 chiriasi, care locuiec in Caminele Condacia si Textila, dar si in Centrul orasului, si care inregistreaza restante semnificative la plata chiriei. In total, in locuintele sociale, administrate de Locativa, stau 496 de familii, valoarea debitelor depasind 100.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
128

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
94

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
87

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...