Magazin spart, doi poliţişti ajunşi la spital- bilanţul unui hoţ în doar câteva minute!

Magazin spart, doi poliţişti ajunşi la spital- bilanţul unui hoţ în doar câteva minute!
Tupeu major în cazul unui tinerel din Botoşani, care a spart un magazin şi a agresat doi poliţişti care îl urmăreau! La fel de tupeist s-a dovedit şi când a contestat măsura arestului preventiv, dispusă de judecători, dar nu a avut succes.

S-a întâmplat sâmbătă noaptea, când Alexandru-Ionuţ I. a forţat cu o bucată de fier uşa unui magazin de cartier de pe strada Primăverii. A reuşit să pătrundă în magazin, să fure 245 de lei dintr-un sertar neîncuiat când sistemul de alarmă s-a activat şi l-a trezit pe proprietarul magazinului, care locuieşte într-un apartament de la etajul superior. Bărbatul a ieşit din casă, l-a văzut pe hoţ cum o lua la sănătoasa şi a reuşit să reţină cum era îmbrăcat.

Imediat, a alertat poliţia prin serviciul 112, a oferit toate detaliile iar poliţiştii au pornit în urmărirea tânărului care a fugit spre Castelul de Apă- strada Sucevei. Când l-au observat pe tânăr, cei doi poliţişti au coborât din maşină şi au luat-o la fugă după suspect, numai că s-au trezit cu câte o doză de spray lacrimogen în ochi. Chiar şi aşa, agenţii au continuat să fugă după suspect, numai că unul dintre ei, afectat de spray, s-a împiedicat şi a căzut, rănindu-se. Celălalt a continuat urmărirea, suspectul mai eliberând o doză de spray către poliţist.

În acel moment, s-a cerut ajutorul unui alt echipaj de poliţie, ceilalţi doi agenţi reuşind să-l prindă pe tânăr şi să-l reţină. Alexandru- Ionuţ I. a fost condus la sediul Poliţiei, unde, la percheziţii, asupra sa au fost găsite suma de 245 de lei, reclamată a fi furată din magazinul de pe Primăverii, un spray cu piper şi o lanternă. De asemenea, pe traseul folosit de tânăr pentru a scăpa de poliţişti au fost găsite mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi un rucsac în care se afla şi bucata de fier beton cu care suspectul reuşise să spargă uşa magazinului.

Ambii poliţişti "trataţi" cu spray au ajuns la spital, în cazul celui care a căzut din cauza substanţei băgate în ochi constatându-se şi luxaţie de umăr şi fractură, fiindu-i necesare 30- 35 de zile de îngrijiri medicale. Când i-au scos "istoricul", anchetatorii au constatat că suspectul nu era la prima aventură de acest gen, el având antecedente penale pentru alte infracţiuni de furt şi ultraj.

Ca atare, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Botoşani, care a admis propunerea de arestare preventivă. Tânărul a contestat decizia, dar judecătorii de la Tribunalul Botoşani au menţinut arestul preventiv, decizia lor fiind definitivă.

 

Spune-ne opinia ta