MAE roman: Acuzatia privind amestecul Romaniei este o provocare!

MAE roman: Acuzatia privind amestecul Romaniei este o provocare!

 CRISTIAN DIACONESCU, ministrul de Externe al Romaniei  

Presedintele Vladimir Voronin a anuntat ca ambasadorul Romaniei in Moldova, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non grata si ca Moldova introduce regim de vize cu Romania, informeaza RIA Novosti.

"Am hotarat sa introducem regim de vize cu Romania. In plus, ambasadorul Romaniei in Moldova a fost declarat persona non grata", a declarat presedintele Voronin la o intalnire cu responsabili ai societatii civile. Teodorescu va trebui sa paraseasca Moldova in 24 de ore.

Raspunzand initiativelor autoritatilor de la Chisinau, MAE roman sustine ca "a luat nota cu indignare de decizia cu privire la ambasadorul Romaniei.

MAE respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat".

Ministerul roman "subliniaza ca aceasta acuzatie este o provocare la adresa statului roman. Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani".

In raspunsul sau, Ministerul roman al afacerilor externe califica "aberante masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de presedintele Vladimir Voronin" si precizeaza ca "Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni".

MAE roman mentioneaza ca "Romania a sprijinit consecvent independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si va continua sa aiba o abordare europeana in raporturile sale cu statul vecin, in pofida politicii antiromanesti a autoritatilor comuniste de la Chisinau" si, de asemenea, "va sustine in continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc sa studieze in tara noastra, precum si participarea la alte programe europene destinate cetatenilor acestei tari".

Hot News

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...