Lupascu o contrazice pe Ada Macovei: Nu este nevoie de avizul CJ in cazul titularizarilor de la SAM Dorohoi!

Lupascu o contrazice pe Ada Macovei: Nu este nevoie de avizul CJ in cazul titularizarilor de la SAM Dorohoi!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

ISJ nu a dat un raspuns celor 11 cadre didactice de la Scoala de Arte si Meserii "Ion Pillat" din Dorohoi, care sunt suplinitori calificati si au cerut titularizarea pe post, mentionandu-se ca se asteapta pozitia Consiliului Judetean, institutia care coordoneaza aceasta unitate scolara. In acest sens, ISJ a trimis la Consiliul Judetean o adresa prin care a cerut un raspuns, solicitare care a starnit mirarea vicepresedintelui CJ. Catalina Lupascu spune ca acest aspect nu priveste Consiliul Judetean.

"Am avut o discutie cu doamna inspector Ada Macovei, am citit adresa respectiva si imi era neclara, avand in vedere ca legislatia in vigoare nu prevede nicicum avizul Consiliului Judetean. In urma discutiilor avute cu doamna inspector am inteles ca dumneaei ar pune la indoiala posibilitatea titularizarii celor 11 persoane. Dumneaei spunea ca nu stie daca aceste posturi au o viabilitate de patru ani", a precizat Catalina Lupascu.

Din cele declarate de vicepresedintele CJ, stabilirea viabilitatii posturilor in sistemul de invatamant apartine scolii, Consiliului de Administratie si, respectiv, Inspectoratului Scolar. In cazul in care Inspectoratul Scolar are nelamuriri privind viabilitatea posturilor intr-o institutie scolara, este singurul in masura de a cere directorului, respectiv Consiliului de Administratie din scoala o argumentare, o prognoza pe urmatorii patru ani.

"Avand in vedere ca aceasta adresa a ajuns la Consiliul Judetean am discutat cu doamna director de la SAM "Ion Pillat" din Dorohoi si astept in cursul zilei de astazi un raspuns in scris privind viabilitatea acestor posturi, pentru urmatorii patru ani. Din discutii, doamna director mi-a explicat ca are o asemenea prognoza pentru viitorii patru ani si ca persoanele cuprinse in acest tabel, care a ajuns si la noi, au posibilitatea de a se titulariza pe aceste catedre", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
83

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
177

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
798

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...