Lupa mareste, dar nu intareste!

Lupa mareste, dar nu intareste!

Gheorghe Ciubotaru

Stim cu totii cam cum arata contractele preformulate intocmite de banci, firme de asigurari sau IFN-uri, si ma refer in special la marimea fontului cu care sunt scrise, ca de cele mai multe ori nu se pot citi nici cu lupa.

Tot de cele mai multe ori, culoarea suportului este apropiata de culoarea literelor, astfel incat citirea clauzelor contractuale este aproape imposibila.

Poate par neinsemnate aceste lucruri, dar scopul practicarii acestor metode de catre furnizorii de servicii financiare nu este altul decat sa ne lasam pagubasi de a mai citi contractele incheiate si astfel sa nu mai putem descoperi clauze abuzive care ne fac sa pierdem foarte multi bani.

De curand am dorit sa ma retrag dintr-un contract de asigurare de viata, crezand asa dupa cum am fost prostit cand am fost racolat printr-o insistenta publicitate inselatoare, ca voi incasa o suma mai mare decat cea depusa, respectiv suma depusa cat si profitul realizat din investirea sumelor respective.

Surpriza a fost ca am incasat, dupa cinci ani, doar jumatate din cat am depus. Acest lucru a fost posibil datorita clauzelor din contract scrise ilizibil si folosindu-se inselatoria privind sumele ce urmeaza a se incasa.

Ieri, in MO 795/27.11.2008 a aparut OUG care aproba proiectele de lege propuse de ANPC prin care aceste practici comerciale incorecte vor fi oprite si astfel se intareste protectia consumatorilor de astfel de servicii financiare.

Tot ieri a fost publicata si HG prin care se infiinteaza un serviciu specializat pentru supravegherea pietei de servicii financiare.

Poate de acum vorba romaneasca ca “lupa mareste, dar nu intareste nu va mai fi valabila la furnizorii de servicii financiare.

Gheorghe Ciubotaru – Vicepresedinte ANPC

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
3

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
19

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
46

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...