Lucrătorii botoşăneni din Penitenciar protestează la Iaşi!

Lucrătorii botoşăneni din Penitenciar protestează la Iaşi!
Săptămâna viitoare începe cu o nouă serie de proteste organizate de lucrătorii din penitenciare. De luni dimineaţă, personalul din Penitenciarul Iaşi va participa la acţiunile de pichetare a unităţilor de detenţie, acţiuni începute în 23 octombrie la Gherla, Craiova, Poarta Albă, Codlea si Giurgiu.

Pe 10 octombrie, vor fi pichetate încă patru penitenciare, respectiv Penitenciarul Rahova, Spital Rahova, Oradea şi Centrul de la Buziaş. Lucrătorii din Penitenciarul Botoşani vor participa la acţiunea de la Iaşi, urmând ca pe 13 octombrie să organizeze propria acţiune de pichetare.

Acţiunile se înscriu în seria de acţiuni declansate de cele două organizaţii sindicale reprezentative, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, ca urmare a neaplicării unei prevederi legale (OUG 20/2016) de către Guvernul Romaniei, după cum spun sindicaliştii.

"Asta fiind picătura ce a umplut paharul nemulţumirilor, dar şi a privaţiunilor la care suntem supuşi, respectiv 800.000 de ore lucrate suplimentar, neplătite sau recuperate, zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, lipsa personalului, condiţii de muncă în care până în acest an nu s-a investit şi acest lucru la presiuni din partea sindicatelor, riscurile la care suntem expuşi atât noi cât şi familiile noastre, am hotărât să spunem stop sclaviei!", transmit lucrătorii din penitenciare, prin vocea preşedintelui FSANP, Florin Şchiopu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

​Sustine AZI copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de MAINE. Inscrie-te la voluntariat!

astăzi, 07:31
23

Programul educational Ajungem MARI a prelungit pana pe 1 februarie inscrierile la voluntariat in centre de plasament. Nevoia de voluntari in centre de plasament este foarte mare si Ajungem MARI cauta ...

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2199

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2147

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...