Lucrătorii botoşăneni din Penitenciar protestează la Iaşi!

Lucrătorii botoşăneni din Penitenciar protestează la Iaşi!
Săptămâna viitoare începe cu o nouă serie de proteste organizate de lucrătorii din penitenciare. De luni dimineaţă, personalul din Penitenciarul Iaşi va participa la acţiunile de pichetare a unităţilor de detenţie, acţiuni începute în 23 octombrie la Gherla, Craiova, Poarta Albă, Codlea si Giurgiu.

Pe 10 octombrie, vor fi pichetate încă patru penitenciare, respectiv Penitenciarul Rahova, Spital Rahova, Oradea şi Centrul de la Buziaş. Lucrătorii din Penitenciarul Botoşani vor participa la acţiunea de la Iaşi, urmând ca pe 13 octombrie să organizeze propria acţiune de pichetare.

Acţiunile se înscriu în seria de acţiuni declansate de cele două organizaţii sindicale reprezentative, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, ca urmare a neaplicării unei prevederi legale (OUG 20/2016) de către Guvernul Romaniei, după cum spun sindicaliştii.

"Asta fiind picătura ce a umplut paharul nemulţumirilor, dar şi a privaţiunilor la care suntem supuşi, respectiv 800.000 de ore lucrate suplimentar, neplătite sau recuperate, zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, lipsa personalului, condiţii de muncă în care până în acest an nu s-a investit şi acest lucru la presiuni din partea sindicatelor, riscurile la care suntem expuşi atât noi cât şi familiile noastre, am hotărât să spunem stop sclaviei!", transmit lucrătorii din penitenciare, prin vocea preşedintelui FSANP, Florin Şchiopu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1226

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
432

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
310

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...