Lucrările la rețeaua de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Botoșani, în pericol de a fi sistate!

Lucrările la rețeaua de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Botoșani, în pericol de a fi sistate!
Există riscul ca lucrările la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare ce se derulează la ora actuală pe mai multe străzi din municipiul Botoșani, unde oamenii așteaptă de zeci de ani condiții mai bune de trai, să nu fie terminate la timp, sau chiar constructorii să le sisteze. Sunt firme care nu au primit banii pentru lucrările efectuate chiar și de mai bine de două luni, iar fonduri la ora actuală nu sunt.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani, Liviu Toma, a precizat că se fac demersuri de luni bune la Ministerul Fondurilor Europene în vederea alocării de bani pentru finalizarea investiției. 

"Există riscul ca antreprenorii să își înceteze ritmul de lucru datorită întârzierilor de plată pe lucrările de rețele apă și canalizare iar mai apoi dacă nu sunt identificate soluții concrete lucrările să fie întrerupte. Din discuțiile avute cu conducerea Nova Apaserv de un an de zile s-au făcut demersuri și au existat promisiuni de la Ministerul Fondurilor Europene să se aloce fonduri pe Programul Operațional de Infrastructură POIM, dar din păcate încă nu s-a întâmplat nimic. Directorul general și director economic al Nova Apaserv sunt în delegație la București pentru a insista în vederea obținerii fondurilor necesare astfel încât lucrările să poată fi finalizate. Singurul impediment care ar putea conduce la neîncadrarea în procentul de execuție ar putea să îl constituie lipsa fondurilor disponibile în momentul de față", a precizat Liviu Toma.

În municipiul Botoșani proiectul prevedere reabilitarea a 1.832 metri rețea distribuție apă și extinderea cu 16.166 metri, incluzând și o stație de pompare apă, precum și extinderea rețelei de canalizare cu 29.000 de metri și 13 stații de pompare apă uzată. 

La ora actuală, lucrările la rețeaua de canalizare sunt realizate în procent de 56%, iar la rețeaua de apă în procent de 78,37%, fiind deja unele termene depășite.

Lucrările se execută pe străzile Ion Creangă, Humăriei, Vasile Conta, Plopilor, Mușat Vodă, Moara de Foc, Eroilor, Luminii, Tomis, Zimbrului, Spătar Milescu, Cronicar Neculce, 1 Mai, Tulbureni, Peco, Anastasie Bașotă, Vulturului, Izvoarelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
34

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
147

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...