LOVITURA FINALA? Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor!

LOVITURA FINALA? Guvernul vrea să plafoneze salariile profesorilor!
Guvernul vrea ca salariile profesorilor să fie plafonate. Coaliţia este gata să-şi asume răspunderea pe o lege care prevede ca majorările salariale de 33% câştigate de cadrele didactice în instanţă, să nu se mai acorde.

Coaliţia a decis, în această după-amiază, în şedinţa de urgenţă de la Palatul Victoria ca Executivul să-şi asume, în zece zile, un proiect de lege privind salarizarea profesorilor. Astfel, Guvernul vrea să aducă salariile profesorilor la acelaşi nivel, să impună anumite plafoane, astfel încât să nu acorde acele majorări salariale câştigate de cadrele didactice în instanţă.

Guvernul avea două variante, un proiect de ordonanţă de urgenţă, sau proiect de lege care să fie asumat în Parlament, astfel încât să se aplice cât mai repede legea.

Joi dimineaţa, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a convocat Comisia de Dialog Social la care au fost invitaţi liderii sindicali din învăţământ.

"În cadrul comisiei ni s-a propus un proiect de act normativ prin care se abrogă deciziile judecătoreşti pe care colegii noştri, cadre didactice, le-au obţinut în instanţă cu reîncadrarea în baza Legii 221. Firesc că noi am refuzat acest lucru", a afirmat Liviu Pop.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
59

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
64

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
62

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...