LOVITURA DE TEATRU: Alianta PSD-PD-L desfiinteaza functiile de prefecti si subprefecti!

LOVITURA DE TEATRU: Alianta PSD-PD-L desfiinteaza functiile de prefecti si subprefecti!

 Prefectura Botosani  

In 45 de zile de la intrarea in vigoare a legii, se desfiinteaza toate functiile de prefect, subprefecti, precum si functiile publice si functiile incadrate in regim contractual, care au calitate de ordonatori de credite, precum si adjunctii acestora!

Asta prevede noul proiect de lege initiat de membrii Aliantei PSD-PD-L. O metoda inedita, minutioasa, dar sigura de a schimba din functii anumiti oameni, dar si de a implica oamenii numiti ulterior in politica de partid!

Parlamentarii PD-L si PSD vor sa modifice statutul prefectilor si subprefectilor, functii care vor deveni politice.

Acestia sunt, in prezent, inalti functionari publici si sunt la dispozitia Guvernului, castigandu-si posturile prin concurs.

O propunere legislativa initiata de cele doua partide prevede ca in 45 de zile sa se desfiinteze toate functiile apolitice, pentru a fi ocupate apoi prin numiri facute de Guvern.

Parlamentarii PD-L si PSD vor vota in Parlament legea care schimba statutul prefectilor si subprefectilor. Functiile de prefect se vor desfiinta, apoi vor fi reinfiintate sub denumirea de prefect-demnitar.

Actualii prefecti nu se vor mai gasi in noua organigrama, iar Guvernul poate numi alte persoane pe functie.

Acelasi procedeu se aplica si in cazul subprefectilor. Alaturi de acestia apare si postul de secretar general, prevazut in organigrama Prefecturii in mandatul PSD 2000-2004.

Toate schimbarile sint prevazute in proiectul de lege initiat de deputatul PD-L de Cluj Petru Calian, alaturi de Mircea Dusa (deputat PSD).

Ce propune noua lege:

- functiile de prefect si de subprefect sint functii de demnitate publica

- prefectii si subprefectii sint numiti de Guvern pe o perioada de maxim 4 ani

- in 45 de zile de la intrarea in vigoare a legii, se desfiinteaza toate functiile de prefect, subprefecti, precum si functiile publice si functiile incadrate in regim contractual, care au calitate de ordonatori de credite, precum si adjunctii acestora

- se infiinteaza functia de secretar general al Prefecturii

- se infiinteaza functiile de director executiv si director executiv adjunct la Prefectura

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
89

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...