Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!

Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!
Directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Botoșani, Liviu Zaharia, a revenit la conducerea instituției, deși la începutul lunii septembrie a fost detașat pentru o perioadă de șase luni la Centrul Județean al APIA de la Cluj.

În toată această perioadă, la Botoșani ar fi trebuit să vină omologul său de la Maramureș, Ioan Florin Urs, însă acesta nu s-a prezentat la post, fiind în concediu medical.

Cei doi directori de la Cluj și de la Maramureș au contestat în instanță deciziile de detașare, iar conducerea centrală a APIA a emis noi decizii, prin care directorii revin la posturi.

Liviu Zaharia a revenit la Botoșani din data de 16 septembrie. 

"Detașarea a fost făcută pentru eficientizarea activității. Domnii directori de la Cluj și Maramureș au contestat în instanță. Domnul director de la Maramureș nu a venit la Botoșani că a avut probleme de sănătate și nu s-a prezentat, dar a ținut locul doamna Gica Huțanu, director adjunct", a declarat Liviu Zaharia.

Directorul APIA a mai precizat că în această perioadă este o activitate intensă în cadrul instituției, de luni urmând a fi demarate și controalele în teren la fermieri, pentru a fi eșantionate de către APIA central. 

"Îmi doresc ca maxim într-o săptămâna să finalizeze cele 200 de dosare de autorizare la plată din 2015 și să începem plata în avans în octombrie", a mai spus Zaharia. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
889

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1922

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
287

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...