Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!

Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!
Directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Botoșani, Liviu Zaharia, a revenit la conducerea instituției, deși la începutul lunii septembrie a fost detașat pentru o perioadă de șase luni la Centrul Județean al APIA de la Cluj.

În toată această perioadă, la Botoșani ar fi trebuit să vină omologul său de la Maramureș, Ioan Florin Urs, însă acesta nu s-a prezentat la post, fiind în concediu medical.

Cei doi directori de la Cluj și de la Maramureș au contestat în instanță deciziile de detașare, iar conducerea centrală a APIA a emis noi decizii, prin care directorii revin la posturi.

Liviu Zaharia a revenit la Botoșani din data de 16 septembrie. 

"Detașarea a fost făcută pentru eficientizarea activității. Domnii directori de la Cluj și Maramureș au contestat în instanță. Domnul director de la Maramureș nu a venit la Botoșani că a avut probleme de sănătate și nu s-a prezentat, dar a ținut locul doamna Gica Huțanu, director adjunct", a declarat Liviu Zaharia.

Directorul APIA a mai precizat că în această perioadă este o activitate intensă în cadrul instituției, de luni urmând a fi demarate și controalele în teren la fermieri, pentru a fi eșantionate de către APIA central. 

"Îmi doresc ca maxim într-o săptămâna să finalizeze cele 200 de dosare de autorizare la plată din 2015 și să începem plata în avans în octombrie", a mai spus Zaharia. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2358

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
924

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
525

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...