Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!

Liviu Zaharia a revenit la conducerea APIA după doar câteva zile de la detașare. Vezi motivul!
Directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Botoșani, Liviu Zaharia, a revenit la conducerea instituției, deși la începutul lunii septembrie a fost detașat pentru o perioadă de șase luni la Centrul Județean al APIA de la Cluj.

În toată această perioadă, la Botoșani ar fi trebuit să vină omologul său de la Maramureș, Ioan Florin Urs, însă acesta nu s-a prezentat la post, fiind în concediu medical.

Cei doi directori de la Cluj și de la Maramureș au contestat în instanță deciziile de detașare, iar conducerea centrală a APIA a emis noi decizii, prin care directorii revin la posturi.

Liviu Zaharia a revenit la Botoșani din data de 16 septembrie. 

"Detașarea a fost făcută pentru eficientizarea activității. Domnii directori de la Cluj și Maramureș au contestat în instanță. Domnul director de la Maramureș nu a venit la Botoșani că a avut probleme de sănătate și nu s-a prezentat, dar a ținut locul doamna Gica Huțanu, director adjunct", a declarat Liviu Zaharia.

Directorul APIA a mai precizat că în această perioadă este o activitate intensă în cadrul instituției, de luni urmând a fi demarate și controalele în teren la fermieri, pentru a fi eșantionate de către APIA central. 

"Îmi doresc ca maxim într-o săptămâna să finalizeze cele 200 de dosare de autorizare la plată din 2015 și să începem plata în avans în octombrie", a mai spus Zaharia. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
299

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
274

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1035

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...