LIVIU AXINTE: Institutiile statului trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat!

LIVIU AXINTE: Institutiile statului trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat!

LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani

Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Invatamant, Ministerul Educatiei a trimis marti o nota catre Inspectoratele Scolare Judetene si catre unitatile de invatamant, prin care li se solicita conducatorilor de unitati sa ia masuri privind aplicarea Legii 329/2009, cu indicarea variantelor pe care acestia le pot adopta pentru acordarea de zile libere in ultimele luni ale anului 2009.

"S-a pasat intreaga responsabilitate a acestor masuri pe umerii directorilor de scoli, care nu vor avea incotro si vor trebui sa aplice aceste masuri transmise de minister. Aceste reduceri nu implica opt zile fara plata, daca s-ar calcula aritmetic ar iesi trei zile si doua ore. Ar fi de dorit ca aceste masuri sa fie aplicate unitar in unitatile de invatamant din judet. Colegii nostri ne cer aplicarea acestor zile libere daca va fi cazul, la finalul lunii noiembrie si in cursul lunii decembrie astfel incat in ziua libera neplatita sa nu fie prestata activitatea", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Sindicalistii din invatamantul botosanean considera ca problema care se refera la diminuarea cheltuielilor in ultimele doua luni ale anului cu 15,5%, s-a pus din momentul in care Curtea Constitutionala s-a pronunat cu privire la costitutionalitatea acestei legi.

"Asistam la o manipulare a opiniei publice vizavi de aspectele asupra carora s-a sesizat Curtea Constitutionala. Institutiile statului, folosindu-se de Curtea Constitutionala, trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat, intrucat Curtea Constitutonala nu s-a pronuntat asupra acestor aspecte, ci asupra masurilor privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale", a spus Axinte.

Aceasta reducere de cheltuieli in invatamant nu este justificata, in opinia liderului LSI, in conditiile in care, in cursul anului 2009, nu s-a platit suta de euro pentru carti, nu s-au platit distinctiile si premiile Gheorghe Lazar si  de excelenta, iar in luna august au fost disponibilizate 19.000 posturi aplicate doar in invatamant.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
55

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
100

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
234

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...