LIVE! Mii de oameni protestează în centrul Chişinăului faţă de regimul oligarhic

LIVE! Mii de oameni protestează în centrul Chişinăului faţă de regimul oligarhic
Piaţa Marii Adunări Naţională este frunză şi iarbă, în perimetrul dintre străzile Puşkin şi Bodoni, şi de la Catedrală până la Guvern. Organizatorii anunţă că cifra protestatarilor este în jur de 100 de mii.

"Este cea mai mare adunare naţională de la independenţa Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100 de mii de oameni. Vreau să vă spun că aici, în PMAN, sunt 100 de mii de oameni. Sunt şi mai mulţi. Sunt 4 milioane de concetăţeni care fizic n-au reuşit să ajungă aici, dar sunt alături cu sufletul şi conştiinţa. Voi sunteţi astăzi inima Moldovei, conştiinţa Moldovei", afirmă jurnalistul Vasile Năstase.

Pe fondul protestului masiv faţă de regimul oligarhic, Vladimir Plahotniuc ar fi fugit din Republica Moldova şi acum se află la Geneva.

"Plahotniuc a părăsit RM şi se află la Geneva. De astăzi totul va fi altfel. Nu mai practicăm turismul protestatar. Ce va urma va fi un scenariu pus la punct, bine aşezat, ca să nu plecăm de aici fără să obţinem revendicările noastre. Vom genera o alternativă politică din oameni profesionişti, integri, din rândurile dvs, ca la următoarele alegeri oamenii să aibă pentru cine vota. Astăzi vom cere demisia lui Timofti, care nu este preşedintele Moldovei", a adăugat jurnalistul.

ORA 13:03

Organizatorii protestului îndeamnă oamenii să nu plece din Piaţă până nu sunt îndeplinite revendicările înaintate guvernării: demisia preşedintelui Nicolae Timofti, alegeri anticipate, alegerea preşedintelui prin vot direct, demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar etc.

"Acţiunile din ultimele săptămâni au arătat cât de înfricoşaţi sunt aceşti criminali. Dacă azi plecăm acasă, vor face tot posibilul ca să ne împiedice să mai ajungem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vă rog pe toţi să rămânem aici, în PMAN, până vom fi ascultaţi", îndeamnă jurnalistul Alex Cozer, de pe scenă.

Mulţimea scandează: "Rămânem aici!" şi "Nu plecăm de-aici!".

"Toată vara am protestat la PG, la CNA, Banca Naţională. Criminalii râdeau de noi din spatele geamurilor, dar s-a terminat: nu ne mişcăm de aici până nu ne îndepliniţi dezideratele. Nu ne mişcăm de aici până nu ne luăm ţara înapoi. Ştiu că toţi aveţi de lucru, de mers acasă, mâine la serviciu, dar, fraţilor, dacă plecăm de aici nu mai obţinem nimic, s-a dovedit asta la protestele anterioare. Nu, criminalilor, noi nu plecăm! Avem lista revendicărilor şi vom înainta astăzi ultimatum. Dacă nu vor fi de acord, vom sta aici, ne vom adresa partenerilor occidentali. A început numărătoarea inversă pentru guvernarea criminală!", afirmă Alex Cozer.

Totodată, fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, susţine că primul pas care trebuie făcut este curăţirea sistemului judecătoresc. "Oare cât mai răbdăm noi? Odată cu căderea regimului toate condamnările ilegale trebuie revizuite.
Guvernanţii corupţi trebuie să înţeleagă: un singur caz de condamnare ilegală este prea mult pentru o societate democratică, iar noi avem sute de astfel de cazuri. Procurorii şi judecătorii corupţi care joacă sub fluierul păpuşarului trebuie să stea în locul celor condamnaţi şi acesta trebuie să fie primul pas. Deşteptarea, oameni buni!", a declarat Stanislav Pavlovschi.

Intră pe unimedia.info pentru a urmări evenimetele de la Chisinau!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
7

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
52

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
226

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...