Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!

Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!
Ne batem cu pumnul în piept că ne pasă de oameni, dar dovedim contrariul. Este concluzia pe care o tragem din ce se întâmplă în judeţul nostru, afectat de o secetă cumplită.

În toate primăriile din judeţ se ştia încă de la începutul săptămânii că vineri era programată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma căreia ar fi trebuit să se declare starea de alertă. Ceea ce trebuiau să facă reprezentanţii primăriilor era să trimită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă statistici detaliate cu gradul de afectare al fiecărei unităţi administrativ- teritoriale în parte.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, doar 52 de primării răspunzând apelului făcut luni de prefectul Dan Nechifor referitor la transmiterea acelor situaţii. În aceste condiţii, şedinţa Comitetului a fost amânată pentru luni.

În continuare, se aşteaptă situaţiile de la unităţile admnistrativ-teritoriale care nu le-au transmis la timp, printre care Darabani, Coţuşca, Mitoc, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Lunca, Băluşeni, Stăuceni, Botoşani, Curteşti, Vorona, Tudora, Lozna, Şendriceni, George Enescu, Ibăneşti, Broscăuţi, Corlăteni, Pomârla, asta în condiţiile în care Vlădeni şi Păltiniş au transmis situaţiile vineri la prânz.

"Poate nu au probleme, poate nu au secetă în comune, acesta fiind motivul pentru care nu au transmis situaţiile cerute. Nu ştim ce alte cauze să fi cauzat această lispă de comunicare", spun reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, cea care centralizează informaţiile din teren.

Contextul este aici: Cea mai aspră secetă din ultimul deceniu, autorităţile pasează responsabilităţile! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
853

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
256

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1078

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...