Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!

Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!
Ne batem cu pumnul în piept că ne pasă de oameni, dar dovedim contrariul. Este concluzia pe care o tragem din ce se întâmplă în judeţul nostru, afectat de o secetă cumplită.

În toate primăriile din judeţ se ştia încă de la începutul săptămânii că vineri era programată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma căreia ar fi trebuit să se declare starea de alertă. Ceea ce trebuiau să facă reprezentanţii primăriilor era să trimită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă statistici detaliate cu gradul de afectare al fiecărei unităţi administrativ- teritoriale în parte.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, doar 52 de primării răspunzând apelului făcut luni de prefectul Dan Nechifor referitor la transmiterea acelor situaţii. În aceste condiţii, şedinţa Comitetului a fost amânată pentru luni.

În continuare, se aşteaptă situaţiile de la unităţile admnistrativ-teritoriale care nu le-au transmis la timp, printre care Darabani, Coţuşca, Mitoc, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Lunca, Băluşeni, Stăuceni, Botoşani, Curteşti, Vorona, Tudora, Lozna, Şendriceni, George Enescu, Ibăneşti, Broscăuţi, Corlăteni, Pomârla, asta în condiţiile în care Vlădeni şi Păltiniş au transmis situaţiile vineri la prânz.

"Poate nu au probleme, poate nu au secetă în comune, acesta fiind motivul pentru care nu au transmis situaţiile cerute. Nu ştim ce alte cauze să fi cauzat această lispă de comunicare", spun reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, cea care centralizează informaţiile din teren.

Contextul este aici: Cea mai aspră secetă din ultimul deceniu, autorităţile pasează responsabilităţile! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apel la 112 taxat scump! Atentatorul de la mall-ul botoşănean a fost condamnat de judecători

astăzi, 07:44
893

În primele zile ale lunii ianuarie, un apel la 112 alarma un oraş întreg: în mall ar fi o bombă. Autorul, un tânăr de 35 de ani, supărat pe partenera de viaţă că î...

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2572

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
1088

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...