Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!

Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!
Ne batem cu pumnul în piept că ne pasă de oameni, dar dovedim contrariul. Este concluzia pe care o tragem din ce se întâmplă în judeţul nostru, afectat de o secetă cumplită.

În toate primăriile din judeţ se ştia încă de la începutul săptămânii că vineri era programată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma căreia ar fi trebuit să se declare starea de alertă. Ceea ce trebuiau să facă reprezentanţii primăriilor era să trimită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă statistici detaliate cu gradul de afectare al fiecărei unităţi administrativ- teritoriale în parte.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, doar 52 de primării răspunzând apelului făcut luni de prefectul Dan Nechifor referitor la transmiterea acelor situaţii. În aceste condiţii, şedinţa Comitetului a fost amânată pentru luni.

În continuare, se aşteaptă situaţiile de la unităţile admnistrativ-teritoriale care nu le-au transmis la timp, printre care Darabani, Coţuşca, Mitoc, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Lunca, Băluşeni, Stăuceni, Botoşani, Curteşti, Vorona, Tudora, Lozna, Şendriceni, George Enescu, Ibăneşti, Broscăuţi, Corlăteni, Pomârla, asta în condiţiile în care Vlădeni şi Păltiniş au transmis situaţiile vineri la prânz.

"Poate nu au probleme, poate nu au secetă în comune, acesta fiind motivul pentru care nu au transmis situaţiile cerute. Nu ştim ce alte cauze să fi cauzat această lispă de comunicare", spun reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, cea care centralizează informaţiile din teren.

Contextul este aici: Cea mai aspră secetă din ultimul deceniu, autorităţile pasează responsabilităţile! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MAGDA URSACHE: Risipind, risipind...

Duminică, 18 Martie 2018
91

Ne risipim şi risipim. Suntem din ce în ce mai risipitori. Mentalul stabil şi tradiţional e batjocorit în fel şi chip, personalităţile sunt şi ele minimalizate, ţintele fiind ...

Prefectul de Botoșani, în teren cu şeful de la Drumuri Naţionale. Mobilizare pentru deszăpezire! FOTO

Duminică, 18 Martie 2018
511

Căderile abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore şi viscolul semnalat pe arii extinse în judeţ au mobilizat drumarii care au acţionat continuu atât pe drum...

Putin câștigă alegerile din Rusia cu peste 74% din voturi - exit poll

Duminică, 18 Martie 2018
125

Toate sondajele la iesirea de la urne il indica pe Vladimir Putin drept castigator al alegerilor prezidentiale desfasurate duminica in Rusia, transmit agentiile de presa internationale.Presa rusa ...