Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!

Lipsă de interes sau sfidare? Primăriile nu au transmis la CJSU situaţiile privind seceta!
Ne batem cu pumnul în piept că ne pasă de oameni, dar dovedim contrariul. Este concluzia pe care o tragem din ce se întâmplă în judeţul nostru, afectat de o secetă cumplită.

În toate primăriile din judeţ se ştia încă de la începutul săptămânii că vineri era programată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma căreia ar fi trebuit să se declare starea de alertă. Ceea ce trebuiau să facă reprezentanţii primăriilor era să trimită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă statistici detaliate cu gradul de afectare al fiecărei unităţi administrativ- teritoriale în parte.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, doar 52 de primării răspunzând apelului făcut luni de prefectul Dan Nechifor referitor la transmiterea acelor situaţii. În aceste condiţii, şedinţa Comitetului a fost amânată pentru luni.

În continuare, se aşteaptă situaţiile de la unităţile admnistrativ-teritoriale care nu le-au transmis la timp, printre care Darabani, Coţuşca, Mitoc, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Lunca, Băluşeni, Stăuceni, Botoşani, Curteşti, Vorona, Tudora, Lozna, Şendriceni, George Enescu, Ibăneşti, Broscăuţi, Corlăteni, Pomârla, asta în condiţiile în care Vlădeni şi Păltiniş au transmis situaţiile vineri la prânz.

"Poate nu au probleme, poate nu au secetă în comune, acesta fiind motivul pentru care nu au transmis situaţiile cerute. Nu ştim ce alte cauze să fi cauzat această lispă de comunicare", spun reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, cea care centralizează informaţiile din teren.

Contextul este aici: Cea mai aspră secetă din ultimul deceniu, autorităţile pasează responsabilităţile! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1108

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
343

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
282

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...