Liderul PNL Botoşani acuză directorii de şcoli că fac campanie pentru inspectorul general al IŞJ

Liderul PNL Botoşani acuză directorii de şcoli că fac campanie pentru inspectorul general al IŞJ
Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Botoşani, Cătălin Flutur, a acuzat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorii unităţilor de învăţământ sunt folosiţi de către inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, pentru a-i face campanie, șefa ISJ candidând pentru un mandat de parlamentar.

Liderul liberalilor a spus că directorii sunt puşi să transmită că ceea ce se face cu bani de la bugetul local sau cu bani de la bugetul de stat sunt de fapt realizările Inspectoratului Şcolar.

“Vorbesc de directorii de şcoli din comune cărora li se spune că Alfa şi Omega în judeţ şi tot ceea ce se întâmplă, toate realizările într-o şcoală, dacă s-a dat cu var pe un perete sau dacă s-a schimbat ceva la o fereastră, se datorează doar inspectorului general, ceea ce este fals. Aceşti directori de şcoli cu delegaţie sunt foarte buni agenţi electorali, li se bagă în cap, probabil mulţi dintre ei ştiu lucrul acesta, dar trebuie să spună şi ei la rândul lor ceva, că dacă nu ar fi existat nu ştiu ce comisie de învăţământ pe la Senat sau nu ştiu ce inspector general pe undeva nu se întâmpla nimic în şcolile lor", a spus Cătălin Flutur.

Acesta a explicat că, în Legea educaţiei, este stipulat cum se finanţează aceste unităţi de învăţământ, cu alocaţia de bază care vine direct pentru salarii şi pentru lucrări minimale de întreţinere, şi alocaţia complementară pe care o aprobă doar consiliile locale cu primarii în funcţie.
 
Potrivit lui Flutur, la sfârşitul lunii octombrie, doar 60% din fondurile alocate şcolilor au fost cheltuite pe lucrări de reparaţii şi întreţinere, iar o parte din diferenţa care a mai rămas nu va fi cheltuită până la finele anului.

La rândul său, Cristian Achiţei a lansat o serie de acuze la adresa inspectorului general al IŞJ Botoşani.

“Doamna Huncă urlă prin judeţ că nu ştiu ce şcoli face ea pe autorizaţie sanitară de funcţionare şi îi cheamă pe toţi primarii că dacă nu le dă ea aviz nu se întâmplă nimic. În regulamentul de aprobare a lucrărilor pe şcoli, pe autorizaţie sanitară de funcţionare, nu există nicăieri prevederea că trebuie luat un aviz de la IŞJ. Lista trimisă la Minister de către IŞJ prin tovarăşa Huncă nici nu cuprinde toate şcolile care au probleme cu autorizaţiile sanitare de funcţionare", a spus Achiţei.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...