Liderul LSI Botoșani, despre concursul pentru directorii de școli: "Este tot politic"

Liderul LSI Botoșani, despre concursul pentru directorii de școli: "Este tot politic"
Concursul pentru directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ ce va avea loc în luna octombrie nu va elimina factorul politic din sistemul de învățământ.

Asta susține Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, care spune că atâta timp cât din comisiile de concurs fac parte și oameni politici, fiind vorba de consilieri locali, un astfel de concurs nu va duce la schimbarea celor susținuți politic pentru funcțiie de conducere din învățământ. 

Candidații vor avea de suținut o proba scrisă care va consta într-un test grilă de două ore, după care urmează evaluarea CV-ului și vor susține și un interviu.

Liderul LSI susține că vor fi și candidați avantajați la unele probe, în condițiile în care din comisii fac parte și reprezentanți ai Consiliilor de Administrație, de regulă oameni apropiați directorului. La nivelul fiecărei școli va fi câte o comisie de concurs.

"Din moment ce comisia care notează este compusă din doi consilieri locali care sunt oameni politici, concursul este tot politic. Nu ar fi așa decât dacă cei doi consilieri se numesc independenți, ca să spunem că a fost eliminat cu totul politicul din acest examen. În schimb, pe latura de concurs scris aș crede că va fi un concurs corect, la celelalte probe nu știu. Nu știu câți consilieri care vor fi desemnați în comisia de concurs au abilități de a nota un candidat pe probleme de învățământ. Ar presupune că acei consilieri sunt și ei specialiști în învățământ. Cred că lucrurile se vor tria după proba scrisă. Nu exclud posibilitatea să avem după concurs oameni care să spună că au fost executați politic. În comisia de concurs care va evalua candidații este avantajat directorul în funcție la faza de interviu că are doi membri din Consiliul de Administrație care de regulă îl susțin, plus unul din cei doi consilieri, deci trei din cinci. Dacă promovează proba scrisă eu zic că este avantajat față de ceilalți", a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un spectacol al Teatrului din Botoșani, în selecția oficială a celei de-a IV-a ediții a Excelsior TEEN-FEST!

astăzi, 08:24
71

45 de instituții și companii teatrale independente și-au înscris producțiile pentru ediția de anul acesta a TEEN-FEST. În alegerea spectacolelor, selecționerul Oana Borș a urmărit ...

ANM: Informare de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a țării, până la ora 21:00

astăzi, 08:22
178

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind perioade scurte de instabilitate atmosferică la nivelul întregii ţării, valabilă până luni la ora ...

Botoșănean oprit din goana nebună de polițiștii din Hârlău!

astăzi, 07:16
733

Politistii din cadrul Sectiei numarul 9 Politie Rurala Hirlau au actionat pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, cresterea gradului de siguranta rutiera si combate...