Liderul LSI Botoșani, despre concursul pentru directorii de școli: "Este tot politic"

Liderul LSI Botoșani, despre concursul pentru directorii de școli: "Este tot politic"
Concursul pentru directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ ce va avea loc în luna octombrie nu va elimina factorul politic din sistemul de învățământ.

Asta susține Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, care spune că atâta timp cât din comisiile de concurs fac parte și oameni politici, fiind vorba de consilieri locali, un astfel de concurs nu va duce la schimbarea celor susținuți politic pentru funcțiie de conducere din învățământ. 

Candidații vor avea de suținut o proba scrisă care va consta într-un test grilă de două ore, după care urmează evaluarea CV-ului și vor susține și un interviu.

Liderul LSI susține că vor fi și candidați avantajați la unele probe, în condițiile în care din comisii fac parte și reprezentanți ai Consiliilor de Administrație, de regulă oameni apropiați directorului. La nivelul fiecărei școli va fi câte o comisie de concurs.

"Din moment ce comisia care notează este compusă din doi consilieri locali care sunt oameni politici, concursul este tot politic. Nu ar fi așa decât dacă cei doi consilieri se numesc independenți, ca să spunem că a fost eliminat cu totul politicul din acest examen. În schimb, pe latura de concurs scris aș crede că va fi un concurs corect, la celelalte probe nu știu. Nu știu câți consilieri care vor fi desemnați în comisia de concurs au abilități de a nota un candidat pe probleme de învățământ. Ar presupune că acei consilieri sunt și ei specialiști în învățământ. Cred că lucrurile se vor tria după proba scrisă. Nu exclud posibilitatea să avem după concurs oameni care să spună că au fost executați politic. În comisia de concurs care va evalua candidații este avantajat directorul în funcție la faza de interviu că are doi membri din Consiliul de Administrație care de regulă îl susțin, plus unul din cei doi consilieri, deci trei din cinci. Dacă promovează proba scrisă eu zic că este avantajat față de ceilalți", a declarat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

astăzi, 07:44
616

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, în...

Şef nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

astăzi, 07:25
1034

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani are, de săptămâna aceasta, un nou prim.procuror. Numirea unui nou şef la Parchet vine după suspendarea Ralucăi Stăncescu, trimisă de cur&...

Sâmbătă vor fi decernate premiile Societății Culturale "Steaua Nordului", Botoșani 2017

Luni, 16 Octombrie 2017
227

Sâmbătă, 21 octombrie a.c., orele 11,00 - cu susținerea financiară a Consiliului Local al municipiului Botoșani (proiect cu finanțare nerambursabilă) și cea logistică a Consiliului Jude...