Lider PDL acuzat ca racola tinere pentru prostitutie in Grecia

Lider PDL acuzat ca racola tinere pentru prostitutie in Grecia
Marian Verenciuc, seful organizatiei de tineret PD-L din Botosani, si inca un partener
de "afaceri" din Iasi racolau tinere, le plimbau prin cluburi si discoteci, apoi le propuneau locuri de munca bine platite ca baby-sitter si dame de companie. Procurorii ieseni i-au trimis in judecata.
 
Un membru al PD-L Botosani a fost pus sub acuzare de procurorii de la Crima Organizata, dupa ce a racolat mai multe tinere pe care le-a trimis in Grecia sa se prostitueze. Anchetatorii au precizat ca printre racolatorii victimelor s-au numarat si mai multi elevi de la Liceul Sportiv.

Potrivit actului de acuzare intocmit de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in anul 2004, Marian Verenciuc (34 de ani), din Dorohoi, seful in 2009 al Organizatiei de Tineret a PD-L Botosani, a inceput sa racoleze tinere care voiau sa munceasca in strainatate.

"Racola personal victimele de pe raza judetului Botosani, se imprietenea cu acestea, le invita in cluburi si discoteci unde le platea consumatia, se interesa de starea lor materiala si familiala, intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care le promitea ca le poate asigura un loc de munca bine platit in Grecia, ca baby-sitter sau ca dama de companie intr-un local despre care spunea ca apartine fratelui sau vitreg", precizeaza procurorii DIICOT in rechizitoriu.

Anchetatorii au mai precizat ca in judetul Iasi racolarea victimelor era facuta de Sergio Matei Buga (23 de ani). Cei doi se cunosteau, parintii acestora fiind prieteni de familie.

Potrivit DIICOT, pentru a racola tinere care sa munceasca in strainatate, Buga a apelat si la mai multi colegi de-ai sai de la Liceul Sportiv. Anchetatorii spun ca tinarul folosea aceeasi metoda de racolare ca si Verenciuc.

In momentul in care convingeau o tinara sa plece in strainatate, tinerii din Iasi il contactau pe Verenciuc, iar acesta venea in Iasi sa discute cu fetele. Acesta le solicita mai multe fotografii in care tinerele apareau imbracate sumar, motivind ca trebuie sa le trimita fratelui sau ca sa isi dea acordul pentru angajare. Pentru serviciile prestate Sergio Matei Buga si ceilalti racolatori primeau diverse sume sau bunuri pentru fiecare fata pe care o convingeau sa plece in Grecia.

Cum functiona reteaua

Anchetatorii spun ca Verenciuc era cel care se ocupa in detaliu de transportul victimelor pina in Grecia. El se ocupa de eliberarea pasapoartelor si de achitarea taxelor, le cumpara acestora haine si le ducea la saloane de cosmetica.

Ulterior, in momentul in care tinerele ajungeau in Grecia, erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras. Acesta le caza intr-un apartament pe care il inchiriase in Atena, le lua actele si nu le permitea sa iasa neinsotite in oras. Ulterior le angaja ca dame de companie in diverse cluburi de noapte sau le ducea in stabilimente destinate exclusiv practicarii prostitutiei. Pentru a le convinge sa se prostitueze, Grigoras le batea, ameninta si le viola in mod repetat, sustin procurorii DIICOT. Banii pe care tinerele ii primeau de la clienti erau impartiti apoi de cei doi frati vitregi.

Potrivit DIICOT, fiecare dintre victime lua intre 100 si 150 de euro de la fiecare client, iar unele dintre ele erau obligate sa intretina relatii sexuale si cu cite 40 de barbati pe zi. Anchetatorii au apreciat ca de pe urma exploatarii fetelor cei doi frati au cistigat aproape 76.000 de euro.
 
Marian Verenciuc si Sergio Matei Buga au fost trimisi in judecata sub acuzatia de trafic de persoane. Procurorii au disjuns un alt dosar in care fac cercetari pentru aceleasi fapte si impotriva lui Cristinel Grigoras, acesta sustragindu-se urmaririi penale.


Sursa: Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
17

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
40

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
58

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...