Liceenii botoșăneni pot locui și învăța timp de o lună în America

Liceenii botoșăneni pot locui și învăța timp de o lună în America
Elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a din județul Botoșani au șansa de a locui și de a învăța timp de o lună de zile în Statele Unite ale Americii.

Acest lucru este posibil în cadrul Programului FLEX finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Elevii care vor fi acceptați vor locui timp de o lună în cadrul unei familii americane și vor studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018.

Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al 2-lea an de existență în România este gratuită. În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursa către 24 de liceeni români din varii județe ale țării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. 

"Competiția este deschisă tuturor elevilor care îndeplinesc cumulativ mai multe condiții și anume au cetățenie română, sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 15 iulie 2002, sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani", a precizat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Vezi AICI detalii depre program!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
398

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
52

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
71

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...